Dura
Novosti

KONFERENCIJA “Growth in Transition in Local Communities- A Key to Success”

KONFERENCIJA “Growth in Transition in Local Communities- A Key to Success”
KONFERENCIJA

Konferencija na temu “Growth in Transition in Local Communities – A Key to Success” održala se 3. listopada 2014. godine u hotelu Importanne Resort u Dubrovniku, koju je organizirala Razvojna agencija DURA i Grad Dubrovnik.

Konferencijom se potaknuo  dijalog  između predstavnika lokalnih i inozemnih institucija i građana grada Dubrovnika o aktualnim društvenim problemima neodrživog razvoja europskih gradova od kojih je jedan i Grad Dubrovnik. Konferencijom se doprinijelo podizanju svijesti lokalne uprave koja je zajedno sa stranim gostima razmijenila iskustva i savjete.

Partneri iz austrijske inicijative „Growth in Transition” osvrnuli su se na primjere lokalne dobre prakse diljem Europe koji su potaknuti djelovanjem odozdo prema gore. S predstavljenim prijedlozima složila se i gđa. Dubravka Šuica koja je na kraju svog izlaganja naglasila da se uvijek treba misliti globalno, a djelovati lokalno. Na konferenciji sudjelovala je i predstavnica iz Ministarstva zaštite okoliša Republike Hrvatske gđa. Branka Pivčević Novak koja se u svom izlaganju osvrnula na potrebne prilagodbe klimatskim promjenama.

Prilikom aktivne diskusije naglašavane su potrebe za većim uključivanjem organizacija civilnog društva i lokalne samouprave u donošenju ključnih odluka na nacionalnoj i europskoj razini.

Jedan od zaključaka konferencije je važnost upoznavanja šire javnosti o posljedicama neodrživog razvoja te razvijanju empatije prema okolišu, globalnih i dugoročnih razmjera. Potrebno je razviti, ne samo novi oblik ekonomije već i novi način života.

Datum:
06.10.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X