Dura
Novosti

Rehabilitacija kulturne baštine – ključ održivog razvoja

Rehabilitacija kulturne baštine – ključ održivog razvoja
Rehabilitacija kulturne baštine - ključ održivog razvoja
 

Konferenciju pod nazivom “Rehabilitacija kulturne baštine kao ključ održivog razvoja” koju je organizirala Radna skupina za kulturu i društvo Vijeća za regionalnu suradnju i Ministarstvo kulture održala se danas 27.10.2014. godine u hotelu Excelsior. Na konferenciji je sudjelovala i djelatnica DURA-e, Jelena Brbora.

 

Konferencija je svojevrsno zaključenje projekta  Ljubljanskog proces  čija je ideja vodilja bila  da je baština dodatna vrijednost, ne prepreka, već izazov za gospodarski razvoj. Na konferenciji su ministri zemalja jugoistočne Europe razgovarali o budućim suradnjama na tome području. Svrha i ciljevi budućih suradnji objedinjeni  su zajedničkim dokumentom „Dubrovnik Declaration – Cultural Heritage in Sustainable Economic Development of the SEE“ koji je na današnjoj konferenciji usvojen od strane prisutnih predstavnika.

Drugi dio konferenciji održat će se 28.10.2014. također u hotelu Excelsior u obliku panel diskusije sa svim ključnim dionicima za generiranje održivog razvoja usmjeravanjem kulturne baštine.

Datum:
27.10.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X