Dura
Novosti

TERRA MADRE I SALONE DEL GUSTO

TERRA MADRE I SALONE DEL GUSTO
TERRA MADRE I SALONE DEL GUSTO
Terra Madre i Salone del gusto u organizaciji Slow Food-a održali su se od 23. do 27. listopada 2014. godine, na kojima se okupilo preko 3000 tradicijskih proizvođača, ribara, kuhara, gastronoma, sveučilišnih profesora, studenata i aktivista iz cijelog svijeta, a Grad Dubrovnik i DURA-u predstavljala je Mia Hrnić, djelatnica DURA-e.

Cilj posjete Terra Madre i Salone del gusto bio je razmatranje budućih projekata suradnje sa Slow Foodom te posjeta Gastronomskom Sveučilištu u Pollenzu.

Slow Food Dubrovnik predstavio je vina mladog konavoskog vinara Pera Crvika, marmelade slavonske proizvođačice Antonije Zelenike, ekološku kozmetiku šibenske Sapunoteke, maslinovo ulje Torkul i čaj od lista masline proizvođača Fanita Žuvele.

“Slow Food” danas ima više od 100.000 članova u više od 150 zemalja svijeta, na sajmu su bili prisutni izlagači iz cijelog svijeta. Proizvodi koji su bili predstavljeni proizvedeni su u skladu s lokalnim tradicijskim načinom proizvodnje, koji je ujedno i ekološki prihvatljiv za okoliš. U sklopu sajma održan je i velik broj tematskih radionica.

U sklopu Gastronomskog Sveučilišta u Pollenzu. nalazi se Banka Vina koja predstavlja na jednom mjestu sva vina koja se proizvode na području cijele Italije. Posjetitelji imaju priliku vidjeti čitavu paletu ponude talijanskih vina na jednom mjestu, koja mogu kušati i na kraju kupiti.

Na sajmu je bila prilika kušati mnoge proizvode iz cijelog svijeta na jednom mjestu, afričku kavu, prirodni napitke od raznog voća i povrća, slastice iz cijelog svijeta, sir iz Francuske.

Doživljaji nepca ne mogu se opisati riječima.

Datum:
29.10.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X