Dura
Novosti

PREDSTAVLJENI REZULTATI PROJETKA E POSLOVANJE

PREDSTAVLJENI REZULTATI PROJETKA E POSLOVANJE
PREDSTAVLJENI REZULTATI PROJETKA E POSLOVANJE
Završna konferencija projekta E poslovanje održana je 28. listopada 2014. godine u Zagrebu, na kojoj su sudjelovale djelatnice DURA-e, Andrea Novaković – direktorica i Ena Soprano – koordinatorica projekta za dubrovačko neretvansku županiju. Riječ je o projektu poboljšanja poslovne konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika putem elektroničkog poslovanja u koji je uloženo 20,1 milijun kuna.

Cilj ovog projekta bio je poboljšati konkurentnost, ali i efikasnost te produktivnost malih i srednjih poduzetnika. U sklopu projekta se održalo preko 40 radionica i seminara koje je pohađalo oko 1500 poduzetnika, izrađeni su priručnici i informativne brošure, a pokrenute su dvije Internet stranice koje poduzetnici i dalje mogu koristiti.

Gotovo 6 milijuna kuna uloženo je u opremanje dvadeset poduzetničkih potpornih institucija informatičkom opremom”, poručio je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras na predstavljanju rezultata projekta.

Način na koji se obavlja e-poslovanje ubrzano se mijenja zbog novih kretanja do kojih dolazi zbog tehnoloških promjena, stoga MSP-i ne mogu zanemarivati nove trendove i mogućnosti koje mogu povećati njihovu konkurentnost kao što su primjerice korištenje društvenih mreža za pronalaženje kupaca, korištenje promotivnih filmova za različite svrhe, od marketinga do edukacije, korištenje mobilnih aplikacija radi pronalaženja novih kupaca, korištenje računalstva u oblaku za uštedu novca i povećanje produktivnosti kada ste izvan ureda.

Poduzetničke potporne institucije poduzetnicima i obrtnicima omogućile su da nauče kako i zašto koristiti alate elektroničkog poslovanja, koje su njegove prednosti, kako se informirati putem interneta, kako odabrati pružatelja usluga elektroničkog poslovanja, kao izraditi svoju internetsku stranicu, kako pronaći i koristiti besplatne aplikacije i sve one informacije i savjete koji mogu pomoći malim i srednjim poduzetnicima da povećaju prodaju, uštede vrijeme i novac te da unaprijede svoje poslovanje.

U sklopu projekta pokrenute su Internet stranice Eposlovanje.eu i Eposlovanje.com.hr kroz koje se poduzetnici i dalje mogu informirati o korištenju e-alata i o najnovijim trendovima u e-poslovanju.

Što su sve poduzetničke potporne institucija napravile kroz projekt možete pogledati ovdje.

Datum:
29.10.2014
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

ELEKTRONIČNO POSLOVANJE (E-POSLOVANJE)

Dura

Otvoren Natječaj za poduzetničke potporne institucije za sudjelovanje u projektu „Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja – faza II“

Dura

Održane trodnevne edukacije o E-poslovanju

Dura

ODRŽANA DVODNEVNA RADIONICA E-POSLOVANJE

Dura

NOVE MOGUĆNOSTI KORIŠTENJA E POSLOVANJA

Dura

Potpisan ugovor za provedbu projekta „Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja“

Dura

DVA DANA E-POSLOVANJA U DURI

Dura

E-poslovanjem do konkurentnijeg poduzetništva

Dura

Održan prvi sastanak projekta „E-poslovanje II“ „Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja“ u DURA-i

Dura

ODRŽANA RADIONICA INVESTORS IN PEOPLE

Dura

E-POSLOVANJE

Dura

Stručnjak za ICT opremu projekta ‘E-poslovanje’ u DURA-i

Dura

Održan prvi radni sastanak za projekt „E-poslovanje“u DURA-i

Dura

Komunikacijski trening “E-poslovanja”

Dura

PRAKTIČNI VODIĆ ZA MALE I SREDNJE PODUZETNIKE!

Dura

Radni sastanak projekta E-poslovanje

Dura

ODRŽANA RADIONICA E-POSLOVANJE

Dura

Komunikacijski stručnjaci E-poslovanja u DURA-i

Dura

PODUZETNIČKO ULAGANJE U BUDUĆNOST

Dura

E-ALATI ZA PROCJENU VLASTITOG POSLOVANJA I POBOLJŠANJA KONKURENTNOSTI

Dura

BESPLATNA KNJIGA ZA HRVATSKE MALE PODUZETNIKE O E-POSLOVANJU

Dura

Nove mogučnosti za poduzetnike putem E-poslovanja

Dura

PODUZETNIČKO ULAGANJE U BUDUĆNOST

Dura

Svečano predstavljanje EU projekta e-poslovanje

Dura

E-POSLOVANJE

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X