Dura
Novosti

PREDSTAVLJANJE PROJEKTA FESTIVAL PRIRODE

PREDSTAVLJANJE PROJEKTA FESTIVAL PRIRODE
PREDSTAVLJANJE PROJEKTA FESTIVAL PRIRODE
U sklopu projekta “Festival prirode” sufinanciranog od strane Grada Dubrovnika, Udruga BIOM će na zabavan i interaktivan način građanima Dubrovnika te njihovim gostima promovirati zaštitu prirode i očuvanje biološke raznolikosti na području grada Dubrovnika, u subotu 15. studenoga 2014. godine u auli Razvojne agencije grada Dubrovnika, Ulica branitelja Dubrovnika 15.

Udruga BIOM će održati radionice i kratka predavanja te će postaviti štand s informacijama za djecu, učenike, građane te sve zainteresirane za “wildlife turizam”.

Udruga poziva građane da im se pridruže između 10 i 17 sati te se tako i sami uključe u projekt.

Na štandu će se dijeliti promotivni materijali vezani uz zaštitu prirode te će građani moći saznati kako se i sami mogu aktivnije uključiti u zaštitu prirode.

Ovaj Festival na jednostavan i zanimljiv način omogućit će svim građanima grada Dubrovnika i posjetiteljima da jedan dan posvete posebnu pažnju očuvanju prirodnih vrijednosti te da dođu do potrebnih informacija na jednome mjestu.

Udruga BIOM nevladina je organizacija osnovana 2006. godine sa svrhom djelovanja na području znanstvenog i stručnog istraživanja, zaštite flore, faune i staništa te podizanja svijesti javnosti o bioraznolikosti, ugroženosti vrsta i staništa, njihovoj vrijednosti za čovjeka, održivom razvoju, zaštiti prirode i okoliša i biologiji kao znanosti.

Svojim aktivnostima, poput vođenja projekta Wildlife Watch (razvoj kapaciteta za održivo korištenje prirode i turizam na Velebitu), ili projekta „Salbun” kojemu je osnovna ideja bila putem odabira specifičnih, u Hrvatskoj iznimno rijetkih i ugroženih tipova staništa na području Zadarske županije (muljevite morske obale) prenijeti poruku o važnosti očuvanja bioraznolikosti i održivom korištenju obale široj javnosti. Više podataka u Udruzi i našim aktivnostima možete pronaći na www.biom.hr.

Datum:
31.10.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X