Dura
Novosti

Predstavljen projekt „Kreativna Hrvatska“

Predstavljen projekt „Kreativna Hrvatska“
Predstavljen projekt „Kreativna Hrvatska“

Predstavljanje projekta „Kreativna Hrvatska” održano je  5.prosinca 2014. godine u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu na kojem je sudjelovala i  Svjetlana Šimunović, djelatnica DURA-e.

„Kreativna Hrvatska” je projekt kojeg pokreću Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija i nedavno osnovana Koordinacija kreativnih i kulturnih industrija pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP). Jedan od projekata s kojim započinje  suradnja HKKKI-a i HUP-a je izrada Nacionalne studije mapiranja sektora Kreativnih i kulturnih industrija u Hrvatskoj koju će zajedno pripremiti u suradnji s Ekonomskim institutom u Zagrebu, nakon koje će izraditi Nacionalnu strategiju Kreativnih i kulturnih industrija u Hrvatskoj. To će biti prvi koraci na putu ka formiranju ovog iznimno važnog sektora gospodarstva čiji je potencijal u Hrvatskoj trenutno nedovoljno iskorišten.

Također, ovom prilikom, detaljno je predstavljena i najnovija europska studija  “Stvaranje rasta: Mjerenje kulturnih i kreativnih tržišta u EU”, koju je inicirala Europska grupacija društava autora i skladatelja GESAC.

Ove dvije institucije, ostvarujući zajedničku suradnju, započinju intenzivan rad na oformljivanju gospodarskog sektora Kreativnih i kulturnih industrija u Hrvatskoj.

Datum:
05.12.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X