Dura
Novosti

TURSKI PREDSTAVNICI POKRAJINE DUZCE U DUBROVNIKU!

TURSKI PREDSTAVNICI POKRAJINE DUZCE U DUBROVNIKU!
TURSKI PREDSTAVNICI POKRAJINE DUZCE U DUBROVNIKU!
Radni sastanci predstavnika delegacije turske pokrajine Duzce i pokrajine Akcakoca s gradonačelnikom Androm Vlahušićem, direktoricom Razvojne agencija Grada Dubrovnika, Andreom Novaković i s predstavnicima Sveučilišta u Dubrovniku, u okviru projekta „EU i Turska: Suradnja gradova” održavaju se od 9. – 12. prosinca 2014. godine u Dubrovniku.
Posjet je organizirala Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA i Grad Dubrovnik kao nastavak partnerskog sastanka u Ankari, 14. i 15. travnja 2014. na kojem je cilj bio povezati turske i europske predstavnike kako bi surađivali u budućnosti.

Regija Duzce u gospodarskom je uzletu zbog povoljnog geo-strateškog položaja između najvećih gradova Ankare i Istanbula te doticaju kojeg ima s Crnim morem. Godišnje broji oko osam tisuća stranih te čak tristo tisuća domaćih posjetitelja. Potencijali regije su u razvoju zimskog, sportskog i cruising turizma te u poljoprivrednom razvitku kao drugoj najvažnijoj grani privrede.

Tijekom višednevnog posjeta Dubrovniku odrađeni su radni sastanci na temu zajedničke suradnje u području turizma i kulture kao i buduće suradnje dvaju sveučilišta kroz europske programe.
Aktivnosti koje bi se mogle obavljati u budućnosti su razmjena promotivnih materijala o destinacijama na obje lokacije putem informativnih punktova, dječji međunarodni festivali, studentska razmjena UNIDU-a i Univerziteta u Duzceu kroz program Erasmus, povezivanje gospodarstvenika, suradnja u području turizma, obnovi kulturne baštine, razmjena osoblja iz javne uprave i razvojnih agencija te partnerstvo na europskim projektima.

Grad Dubrovnik je ujedno i jedini odabrani predstavnik gradova i regija jadranskog dijela Hrvatske koji sudjeluje u projektu „EU i Turska: Suradnja gradova”, dok iz kontinentalnog dijela sudjeluju još predstavnici varaždinske i međimurske županije.

Datum:
11.12.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X