Dura
Novosti

Akvarij u Gružu sve bliže realizaciji

Akvarij u Gružu sve bliže realizaciji
Akvarij u Gružu sve bliže realizaciji
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić, direktor Luke Dubrovnik d.d. Božidar Memed, direktorica Razvojne agencije Grada Dubrovnika Andrea Novaković i predsjednik nadzornog odbora DURA-e Vedran Kunica održali su danas radni sastanak na temu akvarija u Gružu s priznatim stručnjakom iz područja akvakulture Juricom Jugom Dujakovićem, stručnim suradnikom Sveučilišta u Dubrovniku.

Jurica Jug Dujaković je upoznat s nakanom Grada Dubrovnika i Luke Dubrovnik d.d. da na prostoru Luke Gruž, sukladno Urbanističkom planu uređenja, izgradi akvarij, koji će, istaknuo je gradonačelnik Vlahušić, predstavljati novu atrakciju u Dubrovniku.

Akvarij bi se dijelom sredstava financirao iz europskih fondova, a doprinio bi i rasterećenju povijesne jezgre tijekom glavne sezone jer bi svojom ponudom privlačio dio turista. Jedna takva nova atrakcija dobrodošla je i iz razloga upotpunjenja turističke ponude i van sezone, složili su se svi sudionici sastanka.

Dujaković će svojim ekspertizama pomoći u kreiranju koncepta budućeg akvarija koji bi se sastojao od zabavno-izložbenog i znanstveno-istraživačkog dijela. Razgovaralo se i o ideji podjele akvarija na dvije tematske cjeline – jedne posvećene vodama Hrvatske, a druge Jadranu i Mediteranu. Gradonačelnik Vlahušić ponovno je izrazio svoju želju da Sveučilište u Dubrovniku preuzme brigu o stručnom radu akvarija o čemu je upoznao i rektoricu Vesnu Vrtiprah.

Direktor Luke Dubrovnik Božidar Memed rekao je kako će Lučkoj upravi uskoro predati obnovljeni zahtjev za dodjelu koncesije na razdoblje od 30 do 38 godina, čime će biti ispunjen prvi preduvjet za realizaciju ovog projekta procijenjene vrijednosti 100 milijuna kuna.

Projekt je, naglasio je Vlahušić, komplementaran i s natječajem za gradnju putničkog terminala i s obilaznicom gruške obale kroz povijesne vrtove.

Datum:
19.12.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X