Dura
Novosti

Uspješna 2014.

Uspješna 2014.
Uspješna 2014.
DURA je u 2014.-oj godini uspješno provodila međunarodne i nacionalne projekte, od kojih je osam projekta završeno. Također, ove godine DURA kao partner i operativno tijelo za koordinaciju i vođenje projekta, u suradnji s Turističkom zajednicom i Gradom Dubrovnikom provodi dva nova projekata: „Razvoj održivog turizma – Od hercegovačkih staza do elafitskih otoka”, financiranog iz IPA programa Prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007 -2013. koji je ujedno prvi projekt financiran iz ovog programa na području Dubrovačko- neretvanske županije i projekt „Izrada projektne dokumentacije za obnovu trase dubrovačkog renesansnog vodovoda u funkciji šetnice”, financiranog iz Ministarstva turizma.

Grad Dubrovnik i EE Info ured DURA-e u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša sufinancirali su ugradnju sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u kućanstvima Grada Dubrovnika te je tijekom 2014. uručeno 49 ugovora za solarne kolektore. Također, DURA u suradnji s Gradom Dubrovnikom i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sudjeluje u prikupljanju prijava za sufinanciranje mjera energetske učinkovitosti u kućanstvima na području Grada. U tijeku je evaluacija prikupljenih ponuda i obilazak obiteljskih kuća.

DURA u suradnji s Gradom Dubrovnikom provodi projekte kao što su 50+, DU mreža, Sustavno gospodarenje energijom u RH i certificiranje gradova te EU projekte ADRIACOLD i EUPLETT.

Ove godine DURA je organizirala preko 40 radionica/seminara/predavanja iz područja poduzetništva, energetske učinkovitosti, EU i nacionalnih programa, civilnog sektora, kulture i turizma na kojima je ukupno sudjelovalo oko 1200 sudionika. Poseban interes iskazan je za predavanja i radionice vezane za poduzetništvo, odnosno kako pokrenuti posao u RH kao i za energetsku učinkovitost.

 DURA je tijekom 2014. obnovila i uredila nove prostore Inkubatora, „Tvornice ideja” koji sada broji 21 stanara, odnosno poduzetnika. DURA u suradnji s HAMAG – BICRO pokrenula Pilot projekt „Start – up akademija” – projekt neformalnog obrazovanja namijenjen poduzetnicima početnicima i onima koji namjeravaju postati poduzetnici.

 I ove godine je po treći put održan STARTUP WEEKEND te po prvi put organizirani Dani kreativnih/kulturnih industrija s ciljem podizanja svijesti o važnosti stvaranja kreativnog klastera. Dio rezultata radionica i okruglog stola DKKI-a koristio se prilikom razrade programa kandidature Grada za „Europsku prijestolnicu kulture” na kojoj je DURA aktivno sudjeluje.

DURA u 2015. godini planira nastaviti sa svojom misijom te biti vodeća institucija za razvoj Grada Dubrovnika i pružiti podršku njegovim građanima.

Datum:
30.12.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X