Dura
Novosti

NAJAVA NATJEČAJA MJERA RURALNOG RAZVOJA

NAJAVA NATJEČAJA MJERA RURALNOG RAZVOJA
NAJAVA NATJEČAJA MJERA RURALNOG RAZVOJA
Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske pripremilo je Program ruralnog razvoja za razdoblje 2014. – 2020., koji bi trebao doprinijeti razvoju hrvatske poljoprivrede, ali i ruralnih područja uopće.

Uprava za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj, EU i međunarodnu suradnju u postupku je izrade Pravilnika za Mjeru 4 „Ulaganja u fizičku imovinu”, podmjere 4.1. „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva”, podmjere 4.2. „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda, te mjeru 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima” unutar Programa ruralnog razvoja 2014.-2020. za Republiku Hrvatsku.

Nakon objave Pravilnika, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju može započeti postupak akreditacije za provedbu ove tri mjere.

Krajnji rok za usvajanje Programa ruralnog razvoja RH, ali i Programa ostalih zemalja članica, od strane Europske Komisije (EK) je 15.1.2015. godine. Do trenutka konačnog odobrenja, RH će, na vlastiti rizik, započeti s provedbom nekih mjera novog Programa.

Prema najavama Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja natječaj iz Mjere 4. „Ulaganja u fizičku imovinu”, podmjere 4.1. „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva”, podmjere 4.2. „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda najavljuje se za 30.siječnja.2015. godine.

Preduvjet za prijavu na natječaje iz Programa ruralnog razvoja budući u novom programskom razdoblju sve prijave idu elektronskim putem, preko aplikacije AGRONET. Da bi mogao dobiti pristupnu šifru, odnosno podnositi prijave na natječaje za mjere Programa ruralnog razvoja, svaki se korisnik mora upisati u Evidenciju korisnika potpora u ruralnom razvoju i ribarstvu. Po upisu u ovu evidenciju, putem e-pošte korisnik dobiva pristupne podatke, odnosno korisničko ime i zaporku.

Za dodatne informacije slobodno nam se obratite na tel. 640 – 555 ili mailom mhrnic@dura.hr.

Datum:
14.01.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X