Dura
Novosti

KRENULE MJERE RURALNOG RAZVOJA

KRENULE MJERE RURALNOG RAZVOJA
KRENULE MJERE RURALNOG RAZVOJA

U Narodnim novinama od 30. siječnja 2015. godine raspisani su natječaji za operacije u okviru podmjera 4.1. Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva i 4.2. Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda mjere 4 Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

U okviru podmjere 4.1., otvoren je natječaj za: 

 

1. Operaciju 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava

 

2. Operaciju 4.1.2. Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš

U okviru podmjere 4.2. otvoren je natječaj za: 

1. Operaciju 4.2.1. Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima

Podmjera 4.1 „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva” za cilj ima povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava kroz proširenje kapaciteta proizvodnje, modernizacijom postojećih farmi i poboljšanjem kvalitete proizvoda uvođenjem novih tehnika i tehnologija što će dovodi do stvaranjem održivih tržišnih ekonomija.

Podmjera 4.2 „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda” ima za cilj povećanje vrijednosti proizvoda primarne poljoprivredne proizvodnje, kako za primarne poljoprivredne proizvođače, tako i za one kojima je prerada poljoprivrednih proizvoda isključiva djelatnost. Cilj podmjere je i pridonijeti povećanju konkurentnosti hrvatskih proizvoda i rastu zapošljavanja u ruralnom području, te omogućit modernizaciju postojećih prerađivačkih kapaciteta.

Zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi u AGRONET-u, natječaj je otvoren od 30. siječnja 2015. godine do 10. travnja 2015. godine.

Tekst natječaja možete pogledati ovdje.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede je 30. siječnja 2014. održala predavanje za konzultante za gore navedene podmjere.

Sudionicima su predstavljene podmjere 4.1 i 4.2 i pojašnjenje odredbe Pravilnika. Također je predstavljen i način prijave projekta te kreditne linije HBOR-a. Na kraju izlaganja konzultanti su imali mogućnosti postavljati pitanja. Edukacija je izazvala veliki interes, na kojoj je sudjelovala i djelatnica DURA-e Marijana Puljas.

Datum:
02.02.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X