Dura
Novosti

OKRUGLI STOL: ŠTO JE LAG?

OKRUGLI STOL: ŠTO JE LAG?
OKRUGLI STOL: ŠTO JE LAG?
Okrugli stol na temu “Što je LAG” u organizaciji DURA-e i LAG-a 5 održan je od 30. siječnja 2015. godine, na kojem je voditeljica LAG 5 područja, Marija Roglić održala prezentaciju na temu: Koja je uloga LAG-a na području dubrovačko-neretvanske županije i koje se prednosti mogu ostvariti članstvom u LAG-U.

Jedna od osnovnih karakteristika provedbe ruralnog razvoja u ruralnim zajednicama je stavljanje naglaska na lokalno stanovništvo čime se ono potvrđuje kao glavni čimbenik ukupnog razvoja ruralnih područja.

Upravo ta posebnost pouzdanja u ljude koji žive u ruralnim područjima i u njihove sposobnosti za otkrivanje onoga što najbolje odgovara njihovom okolišu, kulturi, radnim tradicijama i vještinama čini posebnost LEADER projekata.

LEADER – “Links between actions for the development of the rural economy”, predstavlja Inicijativu Europske Zajednice za mobiliziranje i provedbu ruralnog razvoja u ruralnim zajednicama kroz lokalna partnerstva javnog i privatnog sektora („Lokalne akcijske grupe”).

U procesu razvoja tih lokalnih partnerstava javnog i privatnog sektora (LAG-ova) važno je imati točne informacije na temelju kojih je moguće donijeti kvalitetne odluke koje će voditi ka razvoju i napretku svakog pojedinog ruralnog kraja u skladu sa njegovim posebnostima.

Okruglom stolu je prisustvovala nekolicina žitelja s područja naših ruralnih dijelova. Tema o kojoj se raspravljalo činila se vrlo zanimljiva, što se moglo vidjeti iz brojnih postavljenih pitanja nakon izlaganja.

Datum:
02.02.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X