Dura
Novosti

Prezentacija o provedbi mjera energetske učinkovitosti u DNŽ

Prezentacija o provedbi mjera energetske učinkovitosti u DNŽ
Prezentacija o provedbi mjera energetske učinkovitosti u DNŽ
Prezentacija „Mogućnosti provedbe mjera energetske učinkovitosti na području Dubrovačko – neretvanske županije” održana je 10.veljače 2014. godine u hotelu Radisson Blue Resort & Spa u organizaciji DURA-e, Dubrovačko – Neretvanske županije, DUNEA-e i Hrvatske gospodarske komore.

Cilj prezentacije bio je upoznati sudionike s mjerama energetske učinkovitosti koje su se provodile do sada kao i mogućnostima provedbe novih mjera, sve u skladu s Planom i Programom energetske učinkovitosti u neposrednoj potrošnji energije u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Marko Cosmai, djelatnik DURA-e predstavio je nekoliko završenih projekata iz područja energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije s područja Grada Dubrovnika s posebnim naglaskom na javnu rasvjetu, koja ujedno i bila glavna tema ovog skupa. Također predstavljeni su projekti koji se trenutno provode na području grada Dubrovnika kao i novi projekti planirani za 2015. godinu, ukupne vrijednosti oko 10 milijuna kuna.

Zamjenik pročelnika za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku DNŽ-e Maro Kristić, kao i predstavnici DUNEA-e održali su prezentacije o dosadašnjim iskustvima u provedbi mjera energetske učinkovitosti i mogućnostima njihovog financiranja.

Prezentaciju o LED rasvjeti, kao jednoj od najisplativijih primjera energetske učinkovitosti održali su predstavnici tvtke Detas d.o.o. kao i njihova tvrtka partner na području Dubrovačko – neretvanske županije, Brenum d.o.o.

Obzirom na zakonske rokove i zahtjeve države potrebno je u najskorije vrijeme povećati stupanj energetske učinkovitosti, a što bi dovelo do ušteda u potrošnji električne energije, a finalno i u novčanoj potrošnji.

Završnim riječima župana Nikole Dobroslavića zaključeno je kako je proces energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u Dubrovačko – neretvanskoj županiji puno napredovao iako postoje predispozicije za daljnje korištenje.

Datum:
11.02.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X