Dura
Novosti

KONFERENCIJA – Jačanje uloga žena u gospodarstvu

KONFERENCIJA – Jačanje uloga žena u gospodarstvu
KONFERENCIJA - Jačanje uloga žena u gospodarstvu

Konferencija pod nazivom “‘Jačanje uloga žena u gospodarstvu'” koju je organizirala Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) održala se 05.03.2015. godine u prostorima HUP-a u Zagrebu. Na konferenciji je prisustvovala djelatnica DURA-e, Jelena Brbora.

Prije početka radnog dijela konferencije, sudionicima su se obratili ministar poduzetništva i obrta i domaćini. Ministar Maras izjavio je da je hrvatska Vlada prepoznala važnost jačanja uloge žena u gospodarstvu te sukladno tome i razvila Strategiju razvoja poduzetništva žena u Republici Hrvatskoj za razdoblje 2014-2020.

Konferencija je organizirana s ciljem poticanja poduzetništva među ženama te unapređenja korporativnog upravljanja i poslovanja tvrtki. Na okruglom stolu u okviru konferencije raspravljalo se o ulogama žena u upravljanju i utjecaju raznolike uprave na poslovanje kompanije i društvo općenito.

Gđa. Ljerka Puljić, izvršna potpredsjednica za strategijske poslovne grupe i marketing, Agrokor d.d., upitala se kamo nestaju žene nakon procesa obrazovanja obzirom da istraživanja pokazuju da je više od 50 posto žena u procesu obrazovanja bolje  od muškaraca, a g. Ivica Mudrinić, predsjednik Nacionalnog vijeća za konkurentnost Hrvatske i član Nadzornog odbora Mercator d.d. smatra da je puno bolje i produktivnije imati raznoliku upravu.

Na konferenciji su još sudjelovali : gđa. Malin Holmberg, glavna izvršna direktorica, Tele2 d.o.o., gđa. Melanie Seier Larsen, ravnateljica The Boston Consulting Group, predsjednica sekcije žena menadžera u Udruzi menadžera Slovenije; g. Michael Müller, predsjednik Uprave, Raiffeisen Bank Austria d.d., gđa. Selma Prodanović, osnivačica i glavna izvršna direktorica Brainswork; gđa. Enisa Bekto, osnivačica i direktorica Bekto Precisa; g. Mladen Pejković, izvršni direktor za poslovno planiranje, strategiju i IT Atlantic Grupe…

Konferencija je organizirana povodom Dana žena.

Datum:
06.03.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X