Dura
Novosti

Konferencija – Zelena kohezijska politika 2014. – 2020.

Konferencija – Zelena kohezijska politika 2014. – 2020.
Konferencija - Zelena kohezijska politika 2014. – 2020.
Međunarodna konferencija pod nazivom Zelena kohezijska politika 2014. – 2020. u organizaciji Kluba zastupnika Zelenih/Europskog slobodnog saveza u Europskom parlamentu i Ureda zastupnika Davora Škrleca održana je 6.3.2015. godine u Zagrebu na kojoj je sudjelovala djelatnica DURA-e, Jelena Brbora.

Cilj konferencije je sagledati temelje na koji način raspolagati sredstvima Kohezijske politike, koji su ključni alati za pomoć državama članicama Europske unije u ispunjavanju strategije Europa 2020 kako bi se postigli važni ciljevi kao što su stvaranje zelenih radnih mjesta, konkurentnost poduzeća, gospodarski rast, održivi razvoj i poboljšanje kvalitete života građana.

Na konferenciju su sudjelovali brojni stručnjaci i zainteresirani građani koje je na samom početku konferencije pozdravio euro zastupnik g. Davor Škrlec. Predstavljen je Operativni program za provedbu europske kohezijske politike u razdoblju 2014. – 2020., kao i neki veliki projekti koji su provedeni u različitim europskim državama, koji ostvaruju zavidne društvene učinke, brinu o zaštiti okoliša, povećavaju energetsku učinkovitost i održivo raspolažu resursima, otvarajući tako nova zelena radna mjesta. Posebno je istaknut sinergijski pristup iskorištavanju fondova i programa Europske unije kroz kompleksniju financijsku konstrukciju za sveobuhvatnije projekte i dugoročne pozitivne učinke.

Zaključak konferencije je da sredstva iz Kohezijskog fonda mogu predstavljati važnu razliku između održivo orijentiranih investicija koje će imati dugoročne pozitivne učinke za širu zajednicu i onih slabo promišljenih ulaganja u projekte koji služe samo u svrhu potrošnje “raspoloživih” resursa.

Datum:
06.03.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X