Dura
Novosti

SASTANAK GRADOVA KANDIDATA ZA EUROPSKU PRIJESTOLNICU KULTURE

SASTANAK GRADOVA KANDIDATA ZA EUROPSKU PRIJESTOLNICU KULTURE
SASTANAK GRADOVA KANDIDATA ZA EUROPSKU PRIJESTOLNICU KULTURE

Radni sastanak gradova kandidata za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.  održan je 04. ožujka 2015. godine na inicijativu Grada Dubrovnika i Razvojne agencije grada Dubrovnika DURA-e. 

 

Cilj sastanka bio je uspostaviti suradnju na ovom za Hrvatsku izuzetnom važnom projektu između devet uključenih gradova te podijeliti ideje i mogućosti suradnje bez obzira na dodjelu titule prijestolnice kulture jednom od kandidata.

Dogovoreno je da će gradovi kandidati potpisati Sporazum o suradnji kojim će konkretno definirati oblik partenrstva kao i dati prijedlog proračuna koji bi se mogao izdvojiti za potporu gradovima na nacionalnoj razini. Surađivati će se i kroz definiranje zajedničkih tematskih područja kao i kod nastojanja da se projekt Europske prijestolnice kulture podigne na razini Republike Hrvatske kao prioritetan kako bi se jednostavnije rješavali izazovi vezano za korištenje objekata i prostora u vlasništvu države  i sl.

Sastanku su se, uz dubrovačke domaćine, odazvali predstavnici grada Zagreba, Osijeka, Varaždina, Pule. Inicijativu je, svojim prisustvom, poduprlo i Ministarstvo kulture koje koordinira aktivnostima vezanim uz Europsku prijestolnicu kulture te koje kao partner želi biti uključeno u proces kandidature.

Osim navedenih gradova, za Europsku prijestolnicu kulture kandidirat će se Rijeka, Zadar, Split i Đakovo koji, iako nisu prisustovali sastanku, su također iskazali spremnost na suradnju.

Rok za predaju kandidacijske knjige je 17. travnja. Nakon toga Povjerenstvo koje se sastoji od 12 članova odabrat će dva ili tri grada za uži izbor. 

Dogovoren je i sljedeći partnerski sastanak u Osijeku nakon spomenutog drugog kruga.

Datum:
05.03.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X