Dura
Novosti

Prvi ”Hrvatski ruralni parlament”

Prvi ”Hrvatski ruralni parlament”
Prvi ''Hrvatski ruralni parlament''

Hrvatska mreža za ruralni razvoj – HMRR u suradnji s Udrugom za kreativni razvoj Slap, Gradom Belim Manastirom i LAG-om Baranja, organizirali su Prvi Hrvatski ruralni parlament koji se održao u Baranji od 16. do 18. travnja 2015.

Ruralni parlamenti su tematski susreti fokusirani na pitanja ruralnog razvoja,održavaju se u pravilu svake dvije godine, a organiziraju ih organizacije civilnog društva. Glavni sudionici su lokalni dionici – stanovnici lokalnih zajednica, OPG-ovi, poljoprivredni proizvođači, obrtnici, mali i srednji poduzetnici, zadrugari te predstavnici udruga vezanih uz ruralni razvoj.

 

Prvog dana održana je plenarna sjednica te sajam LAG-ova baranjskih OPG-ova uz predstavljanje gastronomije Baranje. Drugog dana na dnevnom je redu bio razgovor s predstavnicima EU parlamenta, ministarstava i članovima EGSO-a te tematske terenske radionice na osam lokacija. Predstavnica DURA-e Mia Hrnić sudjelovala je na radionici „Lokalna zajednica kao pokretač promjena“ koja je održana na OPG-u Novačić u tipičnom baranjskom selu Popovac.

 

Prvi Hrvatski ruralni parlament zaključen je usvajanjem Deklaracije, koja će biti upućena donositeljima odluka na EU, nacionalnoj i lokalnim razinama.

 

Datum:
21.04.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X