Dura
Novosti

2016. -Godina Sv.Vlaha?

2016. -Godina Sv.Vlaha?
2016. -Godina Sv.Vlaha?
Povodom 1700 godina smrti dubrovačkog parca Sv. Vlaha, Europski dom Dubrovnik u suradnji s DURA-om pokrenuo je inicijativu za proglašenje slijedeće godine “Godinom sv. Vlaha”.

Na temu pripreme programa i koordinacije aktivnosti obilježavanja 1700-te godišnjice, 21.travnja 2015. godine održan je sastanak kojem su sudjelovali Andrea Novaković, direktorica DURA-e; Svjetlana Šimunović, koordinatorica projekta; Tatjana Šimac Bonačić, zamjenica gradonačelnika, Adriana Kremenjaš Daničić predsjednica Europskog doma i Ana Hilje, pročelnica gradskog Upravnog odjela za kulturu.

Svi sudionici sastanka složili su se s inicijativom da je 2016. godinu potrebno proglasiti Godinom sv. Vlaha. U raznovrsnim događanjima, koja će se rasporediti tijekom cijele godine, nužno je sudjelovanje obrazovnih institucija, ustanova u kulturi, zainteresiranih udruga i pojedinaca, ali i gospodarstvenika. Stoga će se potonjima uputiti pismo namjere, dok će DURA provesti javni natječaj za odabir vizualnog identiteta ove velike obljetnice.

Današnjem sastanku prethodio je okrugli stol u organizaciji Europskog doma Dubrovnika, održan 29. siječnja u samostanu sv. Klare, te sastanak koji je na poziv DURA-e održan u Maloj vijećnici Grada Dubrovnika 9. veljače, oba s velikim brojem dionika, svjetovne i crkvene javnosti.

Datum:
22.04.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X