Dura
Novosti

”Cities for the future”

”Cities for the future”

 

 

''Cities for the future''
Cities for the Future – Innovative and principles-based approaches to urban equity, sustainability and governance“ je naziv nedavno objavljene publikacije UN Global Compact-a,koja je  rezultat zajedničkog rada gradova članova zajednice Globala Compact. Članovi su slali svoje pozitivne primjere projekata za gradove budućnosti, a u inicijativi je sudjelovao i Grad Dubrovnik u suradnji sa Razvojnom Agencijom DURA-om.
Primjeri pozitivnih praksi reflektiraju brojne izazove s kojima se gradovi danas susreću, ali i načine kojima se s izazovima bore, pritom vodeći računa o 10 načela UN-a u odnosu na jednakost, okoliš i dobro upravljanje.

U publikaciji se mogu  pronaći primjeri pozitivnih praksi vezani uz socijalnu sigurnost, prehrambenu sigurnost, odgovornost prema okolišu, održivost, primjenu tehnologije u svrhu transformacije, siromaštvo, poduzetništvo, kulturu i baštinu.

Datum:
29.04.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X