Dura
Novosti

Održana radionica ”Informiranje o razvoju novog turističkog proizvoda”

Održana radionica ”Informiranje o razvoju novog turističkog proizvoda”
Održana radionica  ''Informiranje o razvoju novog turističkog proizvoda''

Dana 19.5. u Hotelu Božica na otoku Šipanu, održana je radionica ”Informiranje o razvoju novog turističkog proizvoda” u sklopu projekta Prekogranične suradnje Hrvatska-BIH : ”Razvoj održivog turizma-od Hercegovine do Elafitskih otoka”. Sastanku su prisustvovali lokalni iznajmljivači, predstavnik Mjesnog odbora,Turističke zajednice Grada, DURA-e,UHPA-e, te ostali dionici uključeni u aktivnosti koje se provode putem projekta.

Radionica je imala za cilj informirati stanovništvo o samom projektu,a prije svega o novom turističkom proizvodu izgradnje biciklističko-pješačke staze na otoku Šipanu, koja će u potpunosti biti financirana iz IPA programa Europske unije. Tijekom radionice dionicima je predstavljen i koncept ‘’Difuznih hotela’’ kao oblik moguće organizacije turističkih djelatnika na jedinstvenom prostoru, a koja bi bila pogodna za područje kao što su Elafiti. Više riječi o konceptu moći će se čuti na posebnoj radonici koja će se organizirati na Lopudu tijekom lipnja, a na kojoj će sudjelovati i projektni partneri  Italije- članovi udruge Kallipolis, koji će dionicima prenijeti talijanska iskustva u organizaciji difuznih hotela.

Osim navedenih tema, sudionici radionice pobliže su upoznati i sa ”Via Dinarica-blue rail” stazom, koja obuhvaća preko 1000 km prostora od Slovenije do Albanije, a predstavlja zajednički oblik suradnje i promocije specifičnosti i mogućnosti obuhvatnog teritorija, te za cilj ima podržavanje društveno-gospodarski razvoj Dinarida kroz povećanje konkurentnosti regije kroz turizam i prirodnu baštinu.

Datum:
20.05.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X