Dura
Novosti

Give Back Day u Dubrovniku

Give Back Day u Dubrovniku
Give Back Day u Dubrovniku

Awesomeness Fest, poznati događaj kompanije Mindvalley, ove je godine odabrao Dubrovnik za lokaciju festivala koji se održao od 16. do 19. svibnja. U sklopu festivalskih događanja organizatori su se udružili s Volonterskim centrom Dubrovnik u pripremi volonterskog projekta pod nazivom Give Back Day, koji se održao 20. svibnja na širem području grada.

Give Back Day je jedinstvena prilika festivalskim sudionicima, iz preko četrdeset zemalja svijeta, za širenje dobrog duha volonterstva kao i mogućnost da uistinu proniknu u lokalnu zajednicu kroz volontersku akciju i igranje sa djecom.

Jedna od lokacija za Give Back Day odabrana je Nova Mokošica u kojoj su igralište i pothodnik obnovljeni kroz bojanje zidova, ocrtavanje zanimljivih motiva, zamjenu pohabanih mreža na nogometnim golovima i sadnju sadnica maslina.

Sva događanja su organizirana uz podršku grada Dubrovnika u suradnji s organizacijama civilnog društva kao što su Gradsko društvo Crvenog Križa Dubrovnik, Eko Omblići i lokalna udruga navijača Torcide iz Mokošice, koji su pomogli u prenošenju sadnica.

Važno je naglasiti  da će ova volonterska akcija ući u dio volonterskih aktivnosti u sklopu nacionalne kampanje „Hrvatska volontira”, koja je trajala od 18. do 23. svibnja, a u koju se uključila i DURA.

Datum:
21.05.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X