Dura
Novosti

Dva ugovora IPA prekogranične suradnje HR-BiH idu u Grad Dubrovnik!

Dva ugovora IPA prekogranične suradnje HR-BiH idu u Grad Dubrovnik!
Dva ugovora IPA prekogranične suradnje HR-BiH idu u Grad Dubrovnik!

Svečana konferencija povodom potpisivanja ugovora o dodjeli sredstava projektima financiranim u okviru trećeg poziva  IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – BiH 2007-2013, održana je 27.5.2015 u Mostaru.

Ukupno 120 sudionika iz Hrvatske i BIH okupilo se na svečanoj konferenciji , među kojima su bili i predstavnici DURA-e kao prijavitelji i provoditelji projekta ‘Razvoj održivog turizma-od Hercegovine do Elafitskih otoka’, čiji je nositelj Turistička zajednica Grada Dubrovnika.

Osim navedenog projekta, Grad Dubrovnik je, u suradnji s DURA-om, u fazi ugovoranja još jednog projekta ‘Agribiznis’, koji će biti financiran sredstvima iz istog poziva.

Sudionicima su se obratili predstavnik Delegacije EU u BiH Masimo Mina, pomoćnica direktora Direkcije za europske integracije Zara Halilović, pomoćnica ministra Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Helga Bubanović – Devčić te direktorica Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske Ines Kos. Na konferenciji su  predstavljene aktivnosti i rezultati uspješnih  projekata  iz okvira drugog poziva na programa, te  statistički podaci o provođenju trećeg poziva za dostavljanje projektnih prijedloga.

U drugom dijelu konferencije korisnicima osam projekata koji su ugovoreni u okviru trećeg poziva  uručeni su certifikati, koji je u ime TZ Grada Dubrovnika primila Nataša Mirić iz DURA-e. Nakon dodjele, grant korisnici su imali priliku da prezentiraju i promoviraju  početak svojih projektnih aktivnosti i te predstave planirane ciljeve i rezultate.

Na kraju svečanosti najavljen je novi trilateralni program Hrvatska-BIH-Crna Gora, čiji se prvi pozivi planiraju za početak 2016.godine.

Datum:
22.05.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X