Dura
Novosti

‘SMART CITIES AND COMMUNITIES’ U BERLINU

‘SMART CITIES AND COMMUNITIES’ U BERLINU
'SMART CITIES AND COMMUNITIES' U BERLINU
Smart Cities and Communities konferencija 2015. održava se od 20. do 23. svibnja 2015. godine u Berlinu, a na konferenciji je prisutna i direktorica DURA-e Andrea Novaković.
U sklopu konferencije održavaju se sastanci akcijskih klastera kojih je grad Dubrovnik član, a iz ostatka Hrvatske prisutan je još i Grad Rijeka.

‘Smart City’ uključuje više aspekata razvoja, od pametne mobilnosti, energetske učinkovitosti, infrastrukture do pametnog upravljanja. Grad Dubrovnik prvi je grad u Hrvatskoj koji se opredijelio u smjeru izrade „Smart City” strategije koja će služiti kao podloga u budućoj primjeni integriranih IT rješenja s ciljem poboljšanja pružanja razine usluga gradske uprave, ustanova i društava u vlasništvu grada naspram građanima, poduzetnicima, posjetiteljima grada, no i boljom razmjenom informacija među samom upravom.

Projekt operativno za Grad provodi Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA.

Datum:
22.05.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X