Dura
Novosti

Povoljne investicijske destinacije

Povoljne investicijske destinacije
Povoljne investicijske destinacije

Treći Jadranski kongres ‘’POZICIONIRANJE JUGOISTOČNE EUROPE KAO POVOLJNE INVESTICIJSKE DESTINACIJE’’ održan je 26. svibnja, 2015.godine u Neumu, Bosna i Hercegovina.

Kongres je organiziralo Regionalno vijeće za povoljno poslovno okruženje i Otvoreni regionalni fond za modernizaciju općinskih usluga ‘Njemačke organizacije za međunarodnu suradnju’, a na kongresu su sudjelovali i predstavnici DURA-e.

Prisutni politički lideri, gradonačelnici i poduzetnici iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije i Srbije raspravljali su o uvjetima poslovanja u jugoistočnoj Europi i mogućnostima za regionalnu suradnju u vidu ekonomskog razvoja i novih investicija.

Na kongresu su proglašene i najbolje općine i gradovi za investiranje u regiji – dobitnici međunarodnog Certifikata o povoljnom poslovnom okruženju (BFC SEE), koji je 2007.godine započela Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED). Programu certifikacije o povoljnom poslovnom,osim Srbije, od 2012. godine pristupile su još BiH, Hrvatska i Makedonija.

Datum:
26.05.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X