Dura
Novosti

USKORO DOSTUPNI NOVI EU PROGRAMI

USKORO DOSTUPNI NOVI EU PROGRAMI
USKORO DOSTUPNI NOVI EU PROGRAMI
U svrhu prikupljanja informacija od strane relevantnih dionika za daljnju razradu programskog dokumenta u okviru Programa prekogranične suradnje Italija – Hrvatska 2014. – 2020., i INTERREG MED programa, 19. i 23. lipnja 2015. u Solinu i Marseilleu održane su radionice na kojima su sudjelovali i djelatnici DURA-e.

Radionice su imale za cilj zainteresirane dionike informirati o statusu izrade programskog dokumenta, identificirati potrebne intervencije između potencijalnih ciljanih skupina za specifične prioritetne osi i preciznije definirati aktivnosti/vrste projekata koji će se sufinancirati. Rezultati radionice bit će uzeti u obzir u pripremi sljedeće verzije Programa suradnje.

Program prekogranične suradnje Italija – Hrvatska 2014. – 2020., trebalo bi doprinijeti ostvarenju pametnog, održivog i uključivog razvoja kroz prekograničnu suradnju. Program je značajna novost u odnosu na prethodno programsko razdoblje, jer se suradnja dviju država odvijala uglavnom u kontekstu multilateralnog IPA programa Jadranska prekogranična suradnja te programa transnacionalne suradnje Mediteran i Jugoistočna Europa.

MED program je transnacionalni program europske teritorijalne suradnje. Nastavlja tradiciju europskih programa za suradnju (Interreg) s ciljem jačanja konkurentnosti regija (područja) na način koji će omogućiti gospodarski rast i zaposlenost budućih generacija te s ciljem promoviranja teritorijalne kohezije i zaštite okoliša. Ukupan proračun programa iznosi: 250 milijuna eura.

Datum:
29.06.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X