Dura
Novosti

Predstavljanje natječaja za društveno korisne inovacije

Predstavljanje natječaja za društveno korisne inovacije
Predstavljanje natječaja za društveno korisne inovacije

2. srpnja u 9:30 sati u Hotelu Westin u Zagrebu održalo se javno predstavljanje natječaja za društveno korisne inovacije, a na kojem je prisustvovala i stručna suradnica DURA-e  Alisa Aliti Vlašić.

 

Natječaj je organiziran od strane Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) u suradnji s Ministarstvom Gospodarstva Republike Hrvatske uz financijsku potporu Europske komisije u okviru projekta EDIF.

Društveno korisne inovacije (Social innovations) imaju za cilj rješavanje društvenih izazova kao što su održiva mobilnost, uspješno starenje stanovništva, eko-turizam, prijelaz na gospodarstvo s malim udjelom ugljika, briga za okoliš, zapošljavanje osoba s posebnim potrebama i drugo. Međunarodna praksa pokazuje da je takve inovacije najbolje razvijati u okviru takozvane „Četverostruke uzvojnice“ (Quadruple Helix), suradnjom znanosti, gospodarstva, civilnog društva i državne uprave.

 

Ovaj događaj je označio početak procesa prijave za natječaj za društveno korisne inovacije.

 


Datum:
02.07.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X