Dura
Novosti

Suradnja DURA-e i San Sebastiana

Suradnja DURA-e i San Sebastiana
Suradnja DURA-e i San Sebastiana
Na poziv organizatora, razvojne agencije Fomento de San Sebastián iz Španjolske i baskijskog sveučilišta, direktorica DURA-e, Andrea Novaković sudjelovala je na jednodnevnom skupu pod nazivom „Novi smjerovi i koncepti lokalnih politika”.

Cilj skupa bio je prezentirati modele dobre prakse koji se provode u lokalnim i regionalnim sredinama koje potiču održivi razvoj.

Uz predstavnike razvojnih agencija iz Irske, Velike Britanije, Francuske i Italije, DURA je odabrana kao jedini hrvatski predstavnik na skupu, zahvaljujući dobroj dosadašnjoj suradnji sa San Sebastianom, posredstvom koje su se zajednički razvile inicijative poput suradnje na konceptu pametnog grada te razmjene visokoobrazovanih pripravnika.

Direktorica Novaković prezentirala je rad agencije te aktualne projekte na području grada Dubrovnika te na koji način određene inicijative koji se trenutno provode mogu utjecati na poboljšanje kvalitete života lokalnog stanovništva. DURA je u usporedbi s ostalim prisutnim agencijama za razvoj jedina koja pokriva sve spektre gospodarske aktivnosti, dok se druge agencije fokusiraju na privlačenje investicija (Francuska – Grenoble), razvoj ruralnog područja (Irska – Donegal), razvoj kulturnog turizma (Italija – Firenza) te urbani razvoj područja (V. Britanija – Cardiff).

Obzirom da je sljedeću godinu San Sebastian proglašen Europskom prijestolnicom kulture, razgovaralo se i o mogućnostima suradnje i na tom području.

Datum:
03.07.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X