Dura
Novosti

“Pedeset plus” upisan u Registar Hrvatske mreže zdravih gradova kao model dobre prakse

“Pedeset plus” upisan u Registar Hrvatske mreže zdravih gradova kao model dobre prakse

Predstavnici Grada Dubrovnika i Zavoda za javno zdravstvo iz Dubrovnika sudjelovali su u drugoj radionici upisa javnozdravstvenih projekata/programa u Registar modela dobre prakse Hrvatske mreže zdravih gradova, koja se održala u Školi narodnog zdravlja “Andrija Štampar” u Zagrebu 1. srpnja.

Kao model dobre prakse na ovoj je radionici upisan dubrovački projekt “Pedeset plus” kojeg provodi Razvojna Agencija Grada Dubrovnika DURA.

 

Podsjećamo da su na prvoj radionici kao modeli dobre prakse upisani: “Forum mladih” kao stožerna manifestacija strateškog programa za djecu i mlade Grada Dubrovnika “Mladi i Grad skupa”, projekt BUBA (Bistar Um Bez Alkohola) – prevencija ranog konzumiranja alkohola kod djece i mladih te Strategija izjednačavanja mogućnosti osoba s invaliditetom Grada Dubrovnika.

Cilj Registra je sustavno preispitati dokaze učinkovitosti provedenih programa na nacionalnoj razini, kako bi ih pretočili u preporuke i smjernice za unaprjeđenje politike i prakse javnozdravstvenog djelovanja na lokalnoj i nacionalnoj razini.

Nakon radionice upisa projekta u Registar modela dobre prakse, održan je sastanak Predsjedništva Hrvatske mreže zdravih gradova, u čijem je radu sudjelovao pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić, predstavnik Grada Dubrovnika u Predsjedništvu Mreže. Jedan od zaključaka Predsjedništva je da se u okviru redovitog jesenjskog poslovnog sastanka Mreže u Opatiji, kao i na jubilarnom dvadesetom Sajmu zdravlja u Vinkovcima u travnju 2016., predstavi Strategija izjednačavanja mogućnosti osoba s invaliditetom Grada Dubrovnika kao primjer tzv. komprehenzivne (sveobuhvatne)  javnozdravstvene intervencije.

Datum:
03.07.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X