Dura
Novosti

Svečano otvaranje Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik

Svečano otvaranje Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik
Svečano otvaranje Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik
Svečano otvorenje Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik održano je u petak, 24. srpnja 2015. godine u organizaciji Grada Dubrovnika.

Muzej je ponovo otvorio svoja vrata posjetiteljima, nakon što je od 03. studenoga 2014. godine bio zatvoren za javnost zbog radova u prostorijama muzeja. Radovi su se odvijali u sklopu EX.PO AUS projekta, prekograničnog projekta sufinanciranog sredstvima Europske unije u okviru IPA Programa jadranske prekogranične suradnje 2007 – 2013. U projekt je uključeno 12 partnera iz 7 država, a Grad Dubrovnik je kao vodeći partner investirao sredstva u iznosu od 1.400.000,00 kuna u pilot projekt „Energetske učinkovitosti zgrade Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik”. 

Pilot projekt je obuhvatio izmjenu prozora, vrata, ugradnju LED rasvjete te novog sustava grijanja i hlađenja kako bi se smanjila potrošnja energije te poboljšao energetski razred objekta. Prirodoslovni muzej Dubrovnik tako je prva građevina unutar zidina s energetskim certifikatom.

Svečani program otvorenja započeo je u 9.30 sati konferencijom za novinare na kojoj su bili nazočni, Andro Vlahušić, gradonačelnik Grada Dubrovnika, Biserka Simatović, v.d. pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i more, Ana Kuzman, v.d. ravnateljica Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik i ostali uzvanici. 

Prezentiran je materijal za promotivni DVD prikupljen od 12 partnera, koji će osim promocije turističkih atrakcija, bogatog kulturnog i materijalnog naslijeđa, posebnih lokaliteta, imati i edukativan karakter.Nakon konferencije za novinare uslijedila je otvorenje izložbe fotografija „With compound eyes” autora Nikole Rahméa.

Otvaranju su prisustvovali i djelatnici DURA-e.

Datum:
27.07.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X