Dura
Novosti

Novi poticaji za kupnju A+++ kućanskih uređaja

Novi poticaji za kupnju A+++ kućanskih uređaja
Novi poticaji za kupnju A+++ kućanskih uređaja

Od 2. listopada građani će ponovo moći kupovati energetski najučinkovitije kućanske uređaje uz državni poticaj.  Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurao je 8 milijuna kuna za kupovinu 10.000 A+++ uređaja te će poticaji iznositi 800 kuna po uređaju. Riječ je o mjeri za postizanje energetskih ušteda u kućanstvima koje su jedna od bitnih smjernica europske, ali i nacionalne energetske politike. Projekt sufinanciranja energetski najučinkovitijih kućanskih uređaja iz lipnja bio je uspješan te su poticaji potrošeni u devet dana zahvaljujući iznimnom interesu građana. 

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i Fond za zaštitu okoliša u lipnju su po prvi put raspisali javni poziv za građane za kupnju energetski najučinkovitijih kućanskih uređaja na temelju nacionalne Strategije energetskog razvoja te Trećeg nacionalnog akcijskog plana energetske učinkovitosti. U razdoblju od 3. do 11. lipnja građani su kupili 10.000 uređaja za što je bilo osigurano 8 milijuna kuna.

 

Procedura za prijavu bila je jednostavna. Građani su na prodajnom mjestu dobili jedinstveni obrazac s barkodom. Potpisani obrazac slao se u Fond s preslikama računa, osobne iskaznice i kartice ili nekog drugog dokumenta ili kopije izvatka iz banke koji sadržava IBAN. Ista procedura vrijedit će i za javni poziv koji kreće u listopadu.

 

Građani koji kupnjom novog A+++ uređaja planiraju zamijeniti stari uređaj moraju ga propisno zbrinuti. Ako se radi o neispravnom uređaju građani ga mogu besplatno predati u prodajnom mjestu u kojem su obavili kupnju.

Datum:
09.09.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X