Dura
Novosti

Nacionalni info dan Interreg Mediteran

Nacionalni info dan Interreg Mediteran
Nacionalni info dan Interreg Mediteran

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, u suradnji sa zajedničkim tajništvom Programa, organiziralo je  8. rujna 2015. u Zagrebu  info dan Programa transnacionalne suradnje INTERREG MEDITERRANEAN 2014. – 2020, na kojem je sudjelovala i stručna suradnica DURA-e Nataša Mirić.

INTERREG MEDITERRANEAN 2014. – 2020. promiče suradnju i razmjenu iskustava među partnerima, a u njemu sudjeluje  trinaest država mediteranskog područja, među kojima i Hrvatska.  Nacionalni info dan se se održao u svrhu upoznavanja potencijalnih prijavitelja sa sadržajem Programa te pripreme za prijavu na prvi poziv.

Do 2020. godine državama sudionicama će na raspolaganju biti 265 milijuna eura (ERDF+IPA+co-financing) za transnacionalnu suradnju s ciljem jačanja kapaciteta za pametan i održiv rast, poticanja ekonomije s niskom razinom ugljika, razvoja energetske učinkovitosti, zaštite i promicanja prirodnih i kulturnih resursa Mediteranskog područja te razvoja multilateralnih institucionalnih okvira kako bi se zajedničkim rješenjima odgovorilo na zajedničke izazove.

Prvi poziv na dostavu projektnih prijedloga otvoren je  1. rujna 2015. i traje do 2. studenog 2015.godine.

Datum:
09.09.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X