Dura
Novosti

VK JUG u suradnji s DURA-om ponovo dobio bespovratna sredstva

VK JUG u suradnji s DURA-om ponovo dobio bespovratna sredstva
VK JUG u suradnji s DURA-om  ponovo dobio bespovratna sredstva
Herceg Novi je u utorak bio domaćin prvom partnerskom sastanku projekta ‘OH2O POLO sport za djecu i mlade: Jačanje razvoja i suradnje u prekograničnoj suradnji’ koji je dio IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Crna Gora.

Sastanku su prisustvovali predstavnici DURA-e, direktorica Andrea Novaković i stručna suradnica, Jelena Brbora te Ognjen Kržić, direktor VK Jug CO i Stefani Stražičić, voditeljica projekta .

Tom prilikom Andrea Novaković istaknula je kako je projekt idealan način za ponovno uspostavljanje dobrosusjedskih odnosa, a osobito je koristan među djecom i mladima za njihovo međusobno upoznavanje i druženje.

Glavni cilj projekta je uspostaviti redovnu suradnju između partnera, institucija, ljudi i mladih iz Herceg Novog, Kotora, Budve, Dubrovnika, Cavtata, Župe Dubrovačke i Korčule s ciljem osnaživanja sportskih veza, podrške društvenom i profesionalnom razvoju djece i mladih kroz sport.

U program je uključeno deset klubova iz Hrvatske i Crne Gore: Jug, Bellevue, Cavtat, Gusar i KPK iz Hrvatske te Jadran, Bijela, Primorac, Cattaro i Budva iz Crne Gore. Tijekom provođenja projekta, u razdoblju od 1. rujna 2015. do 1. lipnja 2017. osim natjecanja Olimpijskih nada koje se s uspjehom održava već nekoliko godina, organizirat će se i petodnevni kampovi (po dva u Hrvatskoj i Crnoj Gori), a prvi je u planu 23.-27.rujna ove godine u Herceg Novom. Također u sklopu kampova, predviđaju se i seminari za trenere ,menadžere i direktore klubova, poludnevne radionice na temu EU i prekogranične suradnje i predavanja o Zdravlju i Sportu. Osim toga, organizirat će se sedam sastanaka s lokalnim službenicima općina i gradova: Herceg Novi, Kotor, Budva, Konavle, Dubrovnik, Župa Dubrovačka i Korčula o izradi i provođenju politika za sport i mlade, a Dubrovnik će biti domaćin dvodnevne Regionalne prekogranične konferencije ‘’Mladi i sport u lokalnim zajednicama’’.

Za sve klubove sudionike ovog projekta, predviđena je i nabavka opreme (lopte, kapice i kupaći kostimi.). Ukupna vrijednost projekta za razdoblje od sljedećih osamnaest mjeseci iznosi 305.217,87 EUR, što je znatno povećanje usporedimo li ga s onim iz 2013/14 koji je iznosio 143,547.50 EUR. Jugu će iz ukupne sume pripasti 148 838,84 EUR te će ta sredstva iskoristiti za proširenje baze, odnosno sredstva će biti namijenjena za pomoć klubovima u Županij. U ovaj aranžman Jug je kao nositelj uključio i ostale vaterpolske klubove (VK Cavtat iz Cavtata, VK Gusar iz Župe Dubrovačke, VK Bellevue iz Dubrovnika i KPK iz Korčule).

‘Izuzetno smo ponosno što se ovaj projekt produžio na još osamnaest mjeseci i što se u odnosu na prethodni put iznos gotovo udvostručio. Istaknuo bih još kako smo i jedini hrvatski klub koji je uspješno aplicirao na bespovratna sredstva iz fondova EU.’ – rekao je direktor kluba Ognjen Kržić.

Datum:
09.09.2015
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

TERENSKE PROVJERE ZA T.H.I.N.K. I OLYMPIC HOPES

Dura

Završna konferencija projekta OLYMPIC HOPES

Dura

Terenske provjere za T.H.I.N.K. i Olympic Hopes

Dura

Sport za djecu i mlade: Jačanje razvoja i suradnje u prekograničnom području ”OLIMPIJSKE NADE”

Dura

Monitoring projekta „ Olympic Hopes“ u Dubrovniku

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X