Dura
Novosti

Održana konferencija “Prekogranična ekonomska suradnja”

Održana konferencija “Prekogranična ekonomska suradnja”
Održana konferencija
Konferencija pod nazivom „Prekogranična ekonomska suradnja: Mogućnosti zajedničkog djelovanja na tromeđi Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore”, održala se 18. i 19. rujna 2015. godine u Trebinju na kojoj su sudjelovali Andrea Novaković, direktorica DURA-e i Vlaho Margaretić, pročelnik UO za poduzetništvo, turizam i more Grada Dubrovnika.

Jedan od najznačajnijih ciljeva ove konferencije bio je sudjelovanje predstavnika sve tri zemlje, a sudionici su imali priliku razgovarati o inovativnim načinima poboljšanja prekogranične suradnje s političkim predstavnicima Dubrovnika, Podgorice i Trebinja. 

Konferenciji su prisustvovali Ministar inozemnih poslova BiH, Igor Crnadak; veleposlanik Njemačke u BiH, Nj. E. Christian Hellbacha; bivša poslanica u Europskom parlamentu, Doris Pack te poduzetnici, predstavnici međunarodnih organizacija koji rade na području ova tri grada kao i predstavnici vladinih i nevladinih organizacija iz Hrvatske, BiH i Crne Gore. 

Usuglašavanje dokumenta “Mehanizmi suradnje gradova Dubrovnika i Trebinja” i imenovanje članova Nadzornog odbora Programa, ključne su aktivnosti prvog sastanka članova Nadzornog odbora koji je prethodio Konferenciji. 

Nadzorni odbor čine predstavnici razvojnih agencija gradova Dubrovnika i Trebinja, predstavnici gradskih uprava ova dva grada te predstavnici poslovnog, vladinog i nevladinog sektora koji u Dubrovniku i Trebinju razvijaju projekte koji imaju za cilj poboljšanje poslovnog okruženja u lokalnim zajednicama. 

Konferencija je održana pod pokroviteljstvom predstavništva njemačke fondacije “Konrad Adenauer” u BiH.

Datum:
21.09.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X