Dura
Novosti

ODRŽANA SDEWES KONFERENCIJA

ODRŽANA SDEWES KONFERENCIJA
ODRŽANA SDEWES KONFERENCIJA
Međunarodna konferencija Sustainable Development of Energy, Water and Environment Systems – SDEWES2015, vodeća svjetska konferencija o održivom razvoju, održala se od 27. rujna do 02. Listopada 2015. godine , u hotelu Valamar Lacroma u Dubrovniku, na kojoj su sudjelovali djelatnici DURA-e i Info ureda za energetsku učinkovitost, Ana Marija Pilato i Marko Cosmai.
Konferenciju SDEWES2015 već desetu godinu organizira SDEWES Centre uz Sveučilište u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Instituto Superior Technico iz Lisabona, uz suorganizaciju i partnerstva brojnih svjetskih instituta i sveučilišta.
SDEWES2015 konferencija se održala pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Hrvatskog povjerenstva za UNESCO, a okupilo se 530 sudionika iz 65 zemalja koji su prezentirali rješenja za smanjenje štetnih utjecaja društva i gospodarstva na okoliš te kako postići održivi razvoj u sustavima koji prolaze kroz ubrzane tehnološke tranzicije.
Konferencijom se nastoje riješiti vrlo kompleksni svjetski problemi održivog razvoja te predstavlja ključno mjesto za unapređenje i širenje znanja o metodama, politici i tehnologijama za poboljšanje održivosti razvoja, razdvajanjem rasta od eksploatacije prirodnih resursa te njihova zamjena novom, na znanju utemeljenom gospodarstvu. Pri čemu se posebna pažnja posvećuje glavnim stupovima održivog razvoja (ekonomskom, društvenom i ekološkom) te metodama za procjenu i mjerenje održivosti s obzirom na sustave energetike, transporta, vode, okoliša i proizvodnje hrane te svim njihovim mogućim integracijama i kombinacijama.
Datum:
06.10.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X