Dura
Novosti

CIVITAS FORUM 2015: “SHARING THE CITY”

CIVITAS FORUM 2015: “SHARING THE CITY”
CIVITAS FORUM 2015:
Međunarodna godišnja konferencija CIVITAS Forum inicijative na temu „Sharing the City” održava se od 7. do 9. listopada 2015 u Ljubljani na kojoj sudjeluje predstavnik Razvojne agencije Grada Dubrovnika, Marko Cosmai.

CIVITAS Forum je aktivna zajednica koja trenutno uključuje 238 gradova, a glavni cilj zajedničke suradnje je uvođenje urbanih politika prometa s naglaskom na održivost. Kroz radionice i treninge, gradovi imaju priliku kroz aktivnu razmjenu znanja, ideja i iskustava olakšati realizaciju naprednih rješenja u području prometa.

Tema konferencije „Sharing the City” ističe održivu urbanu mobilnost kao važan pokretač za izgradnju pristupačnog grada za sve, kao i nužnost stalnog poboljšavanja kvalitete urbanog života. Ova konferencija omogućuje sudionicima iz Europe i izvan nje da se uključe u dijalog s drugim gradovima i europskim institucijama.

Grad Dubrovnik je jedan od gradova osnivača CIVITAS Foruma. Politički predstavnici gradova CIVITAS foruma mogu sudjelovati u političkom Savjetodavnom odboru CIVITAS (PAC). PAC je skupina visoko motiviranih političara koji predstavljaju (u osobnom svojstvu) svi gradovi unutar CIVITAS Foruma mreže. Ona pruža podršku CIVITAS inicijativi u prepoznavanju političkih prioriteta upućenu kreatorima politike na europskoj, nacionalnoj i lokalnoj razini, kao i industriji, prijevozu i ostalim zainteresiranim stranama.

Rasprave i razmjena iskustava o tome kako najbolje dijeliti fizički i društveni prostor grada značajno će pridonijeti daljnjem definiranju i provođenju inovativnih i održivih rješenja za mobilnost u europskim gradovima.

Datum:
09.10.2015
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

PRVI DUBROVAČKI ENERGETSKI TJEDAN

Dura

Novi poticaji za kupnju električnih i hibridnih vozila

Dura

Uspješno završen Prvi dubrovački energetski tjedan!

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X