Dura
Novosti

Uspješno završen Prvi dubrovački energetski tjedan!

Uspješno završen Prvi dubrovački energetski tjedan!
Uspješno završen Prvi dubrovački energetski tjedan!
U petak 17. listopada 2014. uspješno je završio Prvi dubrovački energetski tjedan kojeg su organizirali DURA-a, Razvojna agencija grada Dubrovnika i Grad Dubrovnik.

Prvi dubrovački energetski tjedan za cilj je imao razvijanje svijesti građana Grada Dubrovnika i njegove okolice o racionalnom korištenju energije, mogućnostima primjene mjera energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

Drugog dana energetskog tjedna, 14. listopada, održana je jednodnevna konferencija na temu „Održivo gospodarenje energijom” koja je okupila sve relavantne stručnjake s ciljem sagledavanja svih aspekata održivog gospodarenja energijom. Konferencija je za cilj imala pregled postojećih potencijala za investicije u obnovljive izvore energije i mjere energetske učinkovitosti te usmjeravanje prema održivom energetskom planiranju na području Grada Dubrovnika.
Konferencija je zaključena panel diskusijom o investicijama u obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost u Dubrovniku i Republici Hrvatskoj.

Trećeg dana energetskog tjedna, 15. listopada, uz predstavljanje natječaja i mogućnosti financiranja projekata od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost održao se i program edukacije i razmjene iskustva između energetskih i razvojnih agencija u Republici Hrvatskoj na dosadašnjim i budućim projektima iz područja energetike. Razmjena iskustva zaključena je panel diskusijom na temu razvoja energetskih projekata, u kojoj su također sudjelovali kolege iz razvojnih i energetskih agencija iz drugih dijelova Republike Hrvatske.

Tijekom drugog i trećeg dana energetskog tjedna održane su i edukativno-kreativne igraonice namijenjene najmlađim generacijama vrtićke i osnovnoškolske dobi u kojima su se kroz razgovore i pokazne makete upoznali s potrebama racionalnog korištenja energije, klimatskim promjenama i obnovljivim izvorima energije.

Četvrti i peti dan energetskog tjedna u palači Sponza održao se sajam obnovljivih izvora energije „DUBROVNIK ECO ENERGY 2014″ koji je bio rezerviran za predstavnike tvrtki kako bi građanima približili svoje usluge i proizvode. Najzapaženiji su bili električni automobili i bicikle koje su zainteresirani građani mogli razgledati te se informirati o prednostima i uštedama koje mogu ostvariti njihovom kupnjom.

Svi zainteresirani prezentacije možete pogledati ovdje.

Datum:
20.10.2014
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

PRVI DUBROVAČKI ENERGETSKI TJEDAN

Dura

Novi poticaji za kupnju električnih i hibridnih vozila

Dura

CIVITAS FORUM 2015: “SHARING THE CITY”

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X