Dura
Novosti

Predstavljene strategije razvoja otoka

Predstavljene strategije razvoja otoka
Predstavljene strategije razvoja otoka
Okrugli stol i stručne radionice pod nazivom ‘Strategije održivog razvoja otoka i priobalnih područja’ u organizaciji DURA-e i Ureda zastupnika u Europskom parlamentu Tonina Picule održavaju se danas u prostorijama DURA-e.

Cilj ovog događaja bio je promoviranje strateškoga pristupa Europske unije razvoju otočnih i priobalnih zajednica, predstavljanje uspješnih praksi otočnoga razvoja unutar EU, te zajedničko promišljanje prilika i izazova za hrvatske otoke i priobalje u odnosu na razvijenija područja.

Na okruglom stolu govorili su različiti stručnjaci iz hrvatskih institucija i Europske unije koji se profesionalno bave problemima otoka koji su svagdje u Europi isti. 

– Problemi na otocima su različiti i mogu se svesti na više razina, ali u svakom slučaju jedan od projekata koji mi trenutno provodimo, a koji se financira iz europskih sredstava je vezan uz dodatne turističke sadržaje na našim otocima. Fokusira se poglavito na Elafite, i ono što je zanimljivo je da uvodimo jedan novi turistički sadržaj u obliku difuznih hotela. To je jedna inovativna metoda koja ide u prilog održivom razvoju, prepoznata je diljem svijeta, a posebno u susjednoj Italij – istaknula je Andrea Novaković, direktorica DURA-e.

Datum:
16.10.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X