Dura
Novosti

GreenGo projekt na Međunarodnom sajmu SASO

GreenGo projekt na Međunarodnom sajmu SASO
GreenGo projekt na Međunarodnom sajmu SASO
Deseti Energetski summit, manifestacija koja se tradicionalno odvija u okviru 19. međunarodnog sajma SASO 2015., održala se u četvrtak, 22. Listopada 2015. u Konferencijskoj dvorani Spaladium arene na kojem je sudjelovala predstavnica Razvojne agencije DURAe, Ana Marija Pilato.
Cilj Energetskog summita je okupiti stručnjake i predstavnike iz područja energetike radi razmjene znanja i uvođenje novih tehnologija iz područja energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Skup je započeo predavanjem ‘Edukacija osoba u tvrtkama, institucijama i jedinicama lokalne samouprave u svezi opskrbe električnom energijom’ (mr. oec. Alen Ćurin, dipl.ing.el.) gdje su se okupljeni upoznali s potrebom edukacije u svjetlu ukidanja monopola u proizvodnji i distribuciji električne energije kao posljedici reguliranja tržišta energijom u RH, do čega je došlo donošenjem zakonskih izmjena koje su uvjetovane ulaskom Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije i njenim pozicioniranjem na europsko energetsko tržište.

Na predavanju ‘Zaštita potrošača i opći uvjetima za korištenje mreže i opskrbu električnom energijom’, odnosno mjera koje je donijela HERA, a kojima se reguliraju odnosi između proizvođača električne energije, distributera i krajnjih potrošača s ciljem što kvalitetnije opskrbe građana i stvaranja jednakih uvjeta za sve subjekte u procesu proizvodnje i distribucije električne energije, govorila je mr. iur. Nela Kovačević.

Skup se nastavito predavanjima „Poluvodički energetski pretvarači u energetskim transportnim sustavima” (prof.dr.sc. Božo Terzić – FESB), „Obnovljivi izvori energije u Hrvatskoj – vizija” (prof.dr.sc. Frano Barbir – FESB), “Projekt Alterenergy i Intermodal u SDŽ” (Martin Bućan, SDŽ), „Razvoj E-mobilnosti” (Dino Novosel – HT Sektor strategije i razvoj poslovanja), „GreenGo – mreža električnih skutera po sharing modelu” (Ana Marija Pilato, DURA Grad Dubrovnik) i „Spin City – car charing poslovni model” (Matija Krznar, Urban Mobilitv d.o.o.).

Suorganizatori 10. Energetskog summita su Splitsko-dalmatinska županija, Grad Split, Hrvatska gospodarska komora – ŽK Split i Hrvatska komora inženjera strojarstva.

Datum:
23.10.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X