Dura
Novosti

2. DUBROVAČKI ENERGETSKI TJEDAN

2. DUBROVAČKI ENERGETSKI TJEDAN
2. DUBROVAČKI ENERGETSKI TJEDAN
Razvojna agencija DURA, Grad Dubrovnik i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost organiziraju „Drugi dubrovački energetski tjedan” u Gradu Dubrovniku koji će se održati od 16. do 20. studenog 2015. godine.

Cilj „2. DUBROVAČKOG ENERGETSKOG TJEDNA” je razvijanje svijesti javnosti Grada Dubrovnika i njegove okolice o racionalnom korištenju energije, održive mobilnosti, mogućnostima primjene mjera energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u svakodnevnom životu.

U utorak, 17. studenog 2015. održat će se konferencija na temu „Energetski održivi gradovi za sigurnu budućnost” u Hotelu Rixos s početkom u 9:00 sati. Cilj konferencije je pregled postojećih potencijala za investicije u obnovljive izvore energije, održivu mobilnost i mjere energetske učinkovitosti te usmjeravanje prema održivom energetskom planiranju gradova u Republici Hrvatskoj. 

U srijedu, 18. studenog 2015. održat će se okrugli stol razvojnih i energetskih agencija iz cijele Republike Hrvatske u Hotelu Rixos s početkom u 9:00 sati. Cilj okruglog stola je povezivanje razvojnih i energetskih agencija s ciljem predlaganja novih primjenjivih riješena za dubrovačko područje. 

Na sajmu „Dubrovnik Eco Energy 2015″ koji će se održati 19. i 20. studenog 2015. godine također u Hotelu Rixos Dubrovnik, predstavnici raznih tvrtki iz Republike Hrvatske predstavit će nove tehnologije i usluge građanima Dubrovnika.Među brojnim izlagačima bit će ukupno petnaestak električnih automobila raznih proizvođača (Nissan, Smart, Reault, Tesla itd.), predstavit će e-bicikle, e-punionice (kućne i mobilne) te e-skutere. Građani će moći s predstavnicima dogovoriti i testne vožnje te okušati se u novoj e-mobilnosti što je jedan od najbrže rastućih trendova u svijetu.

Za vrijeme trajanja sajma održavat će se radionice za najmlađe uzraste „Pričajmo o energiji i čuvajmo okoliš” gdje će se od raznih otpadnih i eko materijala izrađivati korisne i primjenjive igračke. Također će se održavati i radionice „Legoedukacije” za osnovnoškolsku djecu gdje će se od lego kockica izrađivati e-mobilne igračke, roboti, autići, vjetrenjače i slično. 

U suradnji s Veleposlanstvom Švicarske Konfederacije u Republici Hrvatskoj u četvrtak 19.studenog 2015. godine s početkom u 14.00 sati na adresi Ćira Carića 4. švicarski veleposlanik Stefan Estermann održati će se predavanje „Inovacije za bolju edukaciju” za studente Sveučilišta u DubrovnikuZa turistički sektor u četvrtak 19. studenog 2015.godine s početkom u 12.00 sati u hotelu Rixos održat će se predavanje „E-punionice i e-vozila u turističkom sektoru” za predstavnike dubrovačkih hotela, restorana i autokampova.

Za više informacija nazovite 020/640-283 ili se obratite na e-mail: eeinfo@dura.hr.                                                                                                                                                                                                                                          Sve informacije i natječaji dostupni su putem Interneta na: www.dura.hr.

PROGRAM

Datum:
12.11.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X