Dura
Novosti

DUBROVNIK PRVAK U SMART CITY PROJEKTIMA

DUBROVNIK PRVAK U SMART CITY PROJEKTIMA
DUBROVNIK PRVAK U SMART CITY PROJEKTIMA
U sklopu projekta Poslovnog dnevnika, koji promovira izvrsnost i inovativnost rješenja implementiranih u hrvatskim gradovima, Grad Dubrovnik za projekt Smart City Dubrovnik 2020 nagrađen je u kategoriji „Pametnija zajednica.” Projekt objedinjuje više ICT rješenja te je odabran u konkurenciji od 60 prijavljenih općina i gradova.

Na završnoj svečanosti u Zagrebu održanoj 11. studenog 2015. godine., nagrada je uručena direktorici DURA-e Andrei Novaković koja je tom prigodom rekla :
„Zahvaljujem se organizatorima na nagradi te Gradu Dubrovniku na podršci i financijskoj potpori kojom će se projekt nastaviti i u 2016. Potičemo mlade inženjere da ostanu u Dubrovniku i svima dajemo šansu da doprinesu razvoju lokalne zajednice kroz pametna rješenja, a nagrada je dokaz da u tome uspijevamo. Dogodine se nadamo još jednoj!”

Projekt koordinira i provodi Dubrovačka razvojna agencija DURA u suradnji s lokalnom zajednicom, udrugama, tvrtkama, sveučilištima, nacionalnim, regionalnim i europskim partnerima.

Projekt „Pametni gradovi ¬- gradovi budućnosti” osmišljen je i pokrenut u suradnji Udruge gradova, Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske i Poslovnog dnevnika kako bi promovirao izvrsnost i inovativnosti “smart city” i srodnih inicijativa implementiranih u hrvatskim gradovima, ali i istaknuo nužnost podizanja opće svijesti javnosti oko važnosti razvoja novih tehnoloških, organizacijskih i logističkih rješenja usmjerenih na poboljšanje kvalitete života stanovnika hrvatskih gradova.

Kako bi se mogli natjecati, potencijalni sudionici morali su biti predstavnici hrvatskih gradova ili pak predstavnici drugih poslovnih i administrativnih tijela osnovanih ili u vlasništvu gradova te nominiranih s njihove strane. Procjena projekata trajala je od 1. lipnja do 1.listopada 2015.
U stručnom žiriju bili su Davor Brčić (Fakulteta prometnih znanosti, Zagreb), Nedjeljko Perić (Fakultet elektrotehnike i računarstva, Zagreb), Mislav Ante Omazić (Ekonomski fakultet, Zagreb), Ivan Koprić (Pravni fakultet, Zagreb) te predstavnici UNDP¬-a, Poslovnog dnevnika i Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske. Projekti su bodovani od 1 do 10, finalni rezultat zbroj je individualnih ocjena članova žirija dodijeljenih svakom pojedinom projektu, a ocjenom od 1 do 10, unutar svakog projekta, vrednovale su se tri ključne točke svakog projekta: inovativnost, socijalni impakt te primjenjivost u drugim područjima. Pobjednici, osim certifikata, dobivaju i pravo jednogodišnjeg korištenja logotipa ‘Pametniji grad 2015.’ za vlastite potrebe te za marketinške kampanje.

Uz Grad Dubrovnik, nagradu su dobili i Grad Rijeka za poduzetnički Startup inkubator, grad Koprivnica za projekt Civitas Dynamo koji promiče elektromobilnost, grad Pleternica za vlastitu mini elektranu, te Jastrebarsko za aplikaciju e-ceste kojom se učinkovitije održavaju gradske prometnice.

Datum:
12.11.2015
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Dubrovnik uspješan „smart city case“

Dura

DURA na Smart City Expo 2015

Dura

EIP – SASTANAK AKCIJSKIH KLASTERA PAMETNIH GRADOVA I ZAJEDNICA

Dura

BESPLATNE „TECH RADIONICE“

Dura

dura na Zagreb Forumu 2015

Dura

Nacrt Strategije razvoja pametnog grada Dubrovnika

Dura

APLIKACIJA ZA PREDVIĐANJE BROJA POSJETITELJA U STAROM GRADU

Dura

Konferencija Smart Cities Zagreb

Dura

ODRŽANO “HACK DAY” NATJECANJE

Dura

FORUM GRADONAČELNIKA SESTRINSKIH GRADOVA

Dura

PREZENTACIJA PROJEKTA SMART CITY-A TVRTCI HITACHI

Dura

Održana posljednja konferencija “TIDE”

Dura

Projekt Pametan grad

Dura

ARDUINO ZA POČETNIKE

Dura

Prvi planovi za proslavu Godine svetoga Vlaha

Dura

RAZVOJ iOS APLIKACIJE

Dura

Nositeljima programa Godine sv. Vlaha uručeni ugovori

Dura

U GRUŽU POSTAVLJENE DVIJE NOVE PAMETNE KLUPE

Dura

SURADNJA DUBROVNIKA S KOPROM I GUIMARAESOM

Dura

PREDSTAVLJENI BROJAČI ZA BROJANJE PJEŠAKA, U FUNKCIJI 116 KAMERA NA PODRUČJU DUBROVNIKA

Dura

PREDSTAVLJENI PROJEKTI PAMETNI GRAD i PARTICIPATIVNO BUDŽETIRANJE

Dura

Pametna dječja igrališta

Dura_user

predstavljanje nacrta strategije pametnog grada

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X