Dura
Novosti

dura na Zagreb Forumu 2015

dura na Zagreb Forumu 2015
dura na Zagreb Forumu 2015
Zagreb Forum 2015, međunarodna konferencija posvećena alternativnim pristupima u razvoju gradova i regija, održava se po treći puta u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Andrea Novaković, direktorica DURA-e sudjelovala je u prvoj sesiji konferencije pod nazivom „Koncepti pametnih gradova i razvojni trendovi” na kojoj je iznijela primjer aktivnosti u Dubrovniku koje se baziraju na poticanju start up poduzeća i implementaciji njihovih rješenja u Gradu Dubrovniku . Predavanje je naišlo na izvrstan odaziv publike budući da je „bottom up” pristup jedini za sada na području RH pa i šire u regiji. 

Na otvorenju konferencije koju organiziraju Grad Zagreb, Razvojna agencija Zagreb, GFS (GoForeSight) Institut i HISB-a (Hrvatskog instituta za studij budućnosti), svim prisutnima obratili su se gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu Miljenko Šimpraga te direktor Razvojne agencije Zagreb Frane Šesnić. 

Ova konferencija donosi nadogradnju prethodno održanih konferencija, a bavi se kreativnim i inovativnim potencijalima gradova s naglaskom na načelo dobrog upravljanja i sudjelovanja građana. Zagreb Forum će omogućiti povezivanje važnih interesnih skupina i predstaviti financijski i poslovni plan za razvoj pametnih gradova. Dodanu vrijednost ovom forumu daju poduzetnici prikazom svojih projektnih inicijativa i gotovih rješenja za razvoj pametnih gradova.

Konferencija se ove godine održava u organizaciji i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba te pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva poduzetništva i obrta, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Hrvatske gospodarske komore i Sveučilišta u Zagrebu.

Datum:
25.11.2015
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Konferencija Smart Cities Zagreb

Dura

Nacrt Strategije razvoja pametnog grada Dubrovnika

Dura

Održana posljednja konferencija “TIDE”

Dura

Prvi planovi za proslavu Godine svetoga Vlaha

Dura

DURA na Smart City Expo 2015

Dura

PREZENTACIJA PROJEKTA SMART CITY-A TVRTCI HITACHI

Dura

ARDUINO ZA POČETNIKE

Dura

Pametna dječja igrališta

Dura_user

SURADNJA DUBROVNIKA S KOPROM I GUIMARAESOM

Dura

predstavljanje nacrta strategije pametnog grada

Dura

PREDSTAVLJENI PROJEKTI PAMETNI GRAD i PARTICIPATIVNO BUDŽETIRANJE

Dura

Nositeljima programa Godine sv. Vlaha uručeni ugovori

Dura

Dubrovnik uspješan „smart city case“

Dura

Projekt Pametan grad

Dura

BESPLATNE „TECH RADIONICE“

Dura

ODRŽANO “HACK DAY” NATJECANJE

Dura

EIP – SASTANAK AKCIJSKIH KLASTERA PAMETNIH GRADOVA I ZAJEDNICA

Dura

RAZVOJ iOS APLIKACIJE

Dura

APLIKACIJA ZA PREDVIĐANJE BROJA POSJETITELJA U STAROM GRADU

Dura

DUBROVNIK PRVAK U SMART CITY PROJEKTIMA

Dura

PREDSTAVLJENI BROJAČI ZA BROJANJE PJEŠAKA, U FUNKCIJI 116 KAMERA NA PODRUČJU DUBROVNIKA

Dura

U GRUŽU POSTAVLJENE DVIJE NOVE PAMETNE KLUPE

Dura

FORUM GRADONAČELNIKA SESTRINSKIH GRADOVA

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X