Dura
Novosti

dura na Zagreb Forumu 2015

dura na Zagreb Forumu 2015
dura na Zagreb Forumu 2015
Zagreb Forum 2015, međunarodna konferencija posvećena alternativnim pristupima u razvoju gradova i regija, održava se po treći puta u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Andrea Novaković, direktorica DURA-e sudjelovala je u prvoj sesiji konferencije pod nazivom „Koncepti pametnih gradova i razvojni trendovi” na kojoj je iznijela primjer aktivnosti u Dubrovniku koje se baziraju na poticanju start up poduzeća i implementaciji njihovih rješenja u Gradu Dubrovniku . Predavanje je naišlo na izvrstan odaziv publike budući da je „bottom up” pristup jedini za sada na području RH pa i šire u regiji. 

Na otvorenju konferencije koju organiziraju Grad Zagreb, Razvojna agencija Zagreb, GFS (GoForeSight) Institut i HISB-a (Hrvatskog instituta za studij budućnosti), svim prisutnima obratili su se gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu Miljenko Šimpraga te direktor Razvojne agencije Zagreb Frane Šesnić. 

Ova konferencija donosi nadogradnju prethodno održanih konferencija, a bavi se kreativnim i inovativnim potencijalima gradova s naglaskom na načelo dobrog upravljanja i sudjelovanja građana. Zagreb Forum će omogućiti povezivanje važnih interesnih skupina i predstaviti financijski i poslovni plan za razvoj pametnih gradova. Dodanu vrijednost ovom forumu daju poduzetnici prikazom svojih projektnih inicijativa i gotovih rješenja za razvoj pametnih gradova.

Konferencija se ove godine održava u organizaciji i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba te pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva poduzetništva i obrta, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Hrvatske gospodarske komore i Sveučilišta u Zagrebu.

Datum:
25.11.2015
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

DURA na Smart City Expo 2015

Dura

U GRUŽU POSTAVLJENE DVIJE NOVE PAMETNE KLUPE

Dura

Nacrt Strategije razvoja pametnog grada Dubrovnika

Dura

ARDUINO ZA POČETNIKE

Dura

FORUM GRADONAČELNIKA SESTRINSKIH GRADOVA

Dura

SURADNJA DUBROVNIKA S KOPROM I GUIMARAESOM

Dura

Projekt Pametan grad

Dura

Održana posljednja konferencija “TIDE”

Dura

Dubrovnik uspješan „smart city case“

Dura

PREZENTACIJA PROJEKTA SMART CITY-A TVRTCI HITACHI

Dura

Prvi planovi za proslavu Godine svetoga Vlaha

Dura

PREDSTAVLJENI BROJAČI ZA BROJANJE PJEŠAKA, U FUNKCIJI 116 KAMERA NA PODRUČJU DUBROVNIKA

Dura

ODRŽANO “HACK DAY” NATJECANJE

Dura

RAZVOJ iOS APLIKACIJE

Dura

predstavljanje nacrta strategije pametnog grada

Dura

DUBROVNIK PRVAK U SMART CITY PROJEKTIMA

Dura

BESPLATNE „TECH RADIONICE“

Dura

APLIKACIJA ZA PREDVIĐANJE BROJA POSJETITELJA U STAROM GRADU

Dura

PREDSTAVLJENI PROJEKTI PAMETNI GRAD i PARTICIPATIVNO BUDŽETIRANJE

Dura

Pametna dječja igrališta

Dura_user

EIP – SASTANAK AKCIJSKIH KLASTERA PAMETNIH GRADOVA I ZAJEDNICA

Dura

Konferencija Smart Cities Zagreb

Dura

Nositeljima programa Godine sv. Vlaha uručeni ugovori

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X