Dura
Novosti

OTVOREN 2. DUBROVAČKI ENERGETSKI TJEDAN

OTVOREN 2. DUBROVAČKI ENERGETSKI TJEDAN
OTVOREN 2. DUBROVAČKI ENERGETSKI TJEDAN
Posjetom profesora i učenika Obrtničke i tehničke škole Vjetroelektrani Rudine, 16. studenog otvoren je 2. Dubrovački energetski tjedan.
Razvojna agencija DURA organizirala je posjet VE Rudine uz stručno vodstvo predstavnika RP Globala i VE Rudine. Profesori i učenici imali su priliku upoznati se s funkcioniranjem cjelokupnog rada vjetro parka, od projektne do faze realizacije.
Bojan Reščec, direktor RP Globala najavio je buduću suradnju s Obrtničkom i tehničkom školom Dubrovnik s ciljem obučavanja učenika za nova zanimanja iz područja proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora.
2. Dubrovački energetski tjedan nastavlja se sutra u hotelu Rixos Libertas konferencijom “Energetski održivi gradovi za sigurnu budućnost” na kojoj će gostovati vodeći hrvatski stručnjaci.
Na sajmu „Dubrovnik Eco Energy 2015″ koji će se održati 19. i 20. studenog 2015. godine također u Hotelu Rixos Dubrovnik, predstavnici raznih tvrtki iz Republike Hrvatske predstavit će nove tehnologije i usluge građanima Dubrovnika. Građani će moći s predstavnicima dogovoriti i testne vožnje te okušati se u novoj e-mobilnosti što je jedan od najbrže rastućih trendova u svijetu.
Za vrijeme trajanja sajma održavat će se radionice za najmlađe uzraste „Pričajmo o energiji i čuvajmo okoliš” gdje će se od raznih otpadnih i eko materijala izrađivati korisne i primjenjive igračke. Također će se održavati i radionice „Legoedukacije” za osnovnoškolsku djecu gdje će se od lego kockica izrađivati e-mobilne igračke, roboti, autići, vjetrenjače i slično.
Datum:
16.11.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X