Dura
Novosti

Međunarodni dan borbe protiv plastičnih vrećica

Međunarodni dan borbe protiv plastičnih vrećica
Međunarodni dan borbe protiv plastičnih vrećica
Grad Dubrovnik 21. prosinca 2015. godine obilježava Međunarodni dan borbe protiv plastičnih vrećica.

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv plastičnih vrećica, Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika u suradnji s Razvojnom agencijom Grada Dubrovnika DURA-om, a u sklopu projekta Zajedno za zaštitu okoliša i prirodu sufinanciranog od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, organizira za građane dijeljenje ekoloških vrećica s prigodnim natpisom “Dubrovnik-Grad bez plastičnih vrećica”, dana 21. prosinca 2015. ispred Palače Sponza s početkom u 11:00 sati. 

Akciji će se pridružiti i udruga “Eko centar Zeleno Sunce”, Mokošica, Dubrovnik, prodajom vlastitih prirodnih i ekoloških proizvoda u humanitarne svrhe. 

Godišnja potrošnja plastičnih vrećica u svijetu procjenjuje se na preko 500 milijardi, a zbog velikih troškova recikliranja (samo 1% se reciklira) velik dio njih na kraju završi u prirodi. Štetnost plastičnih vrećica za okoliš i prirodu najbolje prikazuje podatak da je za prirodnu razgradnju jedne vrećice potrebno više od sto godina, ovisno o uvjetima u kojima se razgrađuje. 

Grad Dubrovnik uključio se u obilježavanje Međunarodnog dana educirajući javnost o štetnosti plastičnih vrećica.

Datum:
18.12.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X