Dura
Novosti

Priprema projekta akvarija u luci Gruž

Priprema projekta akvarija u luci Gruž
Priprema projekta akvarija u luci Gruž
Nizom radnih sastanaka održanim u gradskoj upravi ovog tjedna nastavljene su aktivnosti na pripremi projekta akvarija u luci Gruž na kojem je sudjelovala i Andrea Novaković, direktorica DURA-e. U svrhu osmišljavanja koncepta i izrade studije izvedivosti u posjet Dubrovniku stigli su potpredsjednik konzultantske tvrtke ConsultEcon iz Bostona Robert E. Brais i dugogodišnji gradonačelnik kalifornijskog grada prijatelja Montereya Fred Meurer.

Gradonačelnik Andro Vlahušić kazao je kako se ništa u Dubrovniku ne može usporediti ni nositi sa Stradunom, zidinama i kulturno-povijesnom čitavom baštinom, ali je ponovio svoj stav da je akvarij sa zabavnim sadržajima Dubrovniku potreban kao nova turistička atrakcija, posebno u dijelu urbanog središta s putničkim terminalom u Gružu za koji je već odabran koncesionar. 

Razgovaralo se i o ideji podjele akvarija na dvije tematske cjeline – jedne posvećene vodama Hrvatske, a druge Jadranu i Mediteranu. Za gradnju akvarija, procjenjuje se, potrebno je oko 250 milijuna kuna stoga su za njegovu izgradnju nužna sredstva iz fondova Europske unije u čijoj bi pripremi i prijavi projekta sudjelovala Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA. 

Sastancima u gradskoj upravi uz pročelnike Igora Deranju i Vlaha Margaretića prisustvovali su direktor Luke Gruž Božidar Memed, ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Antun Asić te predstavnici Sveučilišta u Dubrovniku od kojeg se, kroz Odjel akvakulture i Institut za more i priobalje, očekuje preuzimanje brige o znanstvenom i istraživačkom radu akvarija.

Datum:
22.01.2016
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X