Dura
Novosti

Završna konferencija projekta EX.PO AUS

Završna konferencija projekta EX.PO AUS

Završna konferencija projekta  EX.PO AUS
Završna konferencija projekta EX.PO AUS/0037 – „EXtension of POtentiality of Unesco Sites” financiranog iz programa Adriatic IPA CBC 2007-2013 održat će se ” 2. i 3. veljače 2016. godine u hotelu Rixos, a u organizaciji Grada Dubrovnika koji je vodeći partner ovog projekta.

Međunarodna konferencija pod radnim nazivom : “EXtension of POtentiality of Unesco Adriatic Sites – Sharing the Future without Borders” održat će se 2. veljače 2016. godinete je namijenjena široj javnosti, stručnjacima i profesionalcima i institucijama iz područja baštine, strategije upravljanja, kulturnog turizma, energetske učinkovitosti, itd.

Završno događanje okupiti će svih 12 partnera u projektu iz 7 zemalja jadranske regije, koje su članice EU i one koje to još nisu. U protekle 3. godine, zajednički se radilo na stvaranju budućnosti bez granica, jer će se rezultati projekta dijeliti široj Jadranskoj zajednici i dalje.

3. veljače 2016. godine projektni partneri sastat će se u obnovljenom kompleksu Lazareti kako bi prezentirali svoje rezultate i razgovarali o završnim aktivnostima te postignutim ciljevima projekta, koji će službeno biti završen 29.veljače 2016.godine. 

Ova dva datuma su posebno odabrana jer predstavljaju bit Dubrovnika kao UNESCO-ove svjetske baštine. 

Festa svetoga Vlaha upisana je na UNESCO-ovoj listi nematerijalne baštine 2009.g. te se slavi svake godine 3. veljače već 1044 godina uz Dan Grada Dubrovnika. Grad Dubrovnik 2016. godinu proglasio je Godinom svetoga Vlaha povodom 1700 godina mučeničke smrti dubrovačkog parca. 

Program preuzmite OVDJE

Datum:
21.01.2016
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X