Dura
Novosti

DURA JEDINA HRVATSKA RAZVOJNA AGENCIJA U EURADA-i

DURA JEDINA HRVATSKA RAZVOJNA AGENCIJA U EURADA-i
DURA JEDINA HRVATSKA RAZVOJNA AGENCIJA U EURADA-i
Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA početkom 2016. godine pridružila se članstvu mreže europskih razvojnih agencija EURADA (European Association of Development Agencies) sa sjedištem u Bruxellesu.

EURADA ima za cilj promicanje rada svojih članica te je potpora za projekte koje članice pripremaju. Također, posreduje u kreiranju partnerstva te promoviranju primjera dobre prakse razvojnih projekata. 

Udruženje danas broji 83 članice u dvadeset i jednoj državi, a u koje se s članstvom DURA-e, priključila i Hrvatska, budući da je DURA prva i jedina članica s područja RH.

Andrea Novaković, direktorica DURA-e, kao predstavnik članstva pozvana je na radni sastanak koji se održao 24. veljače 2016. godine u Bruxellesu, a na kojem su se ugovarale projektne suradnje na nadolazećim transnacionalnim natječajima iz EU fondova. 

Tom prigodom dogovoreno je osam potencijalnih projekata za područje Grada Dubrovnika i njegovih ustanova na temu povezivanja u klastere, poticanja poduzetništva, razvoja kulturne baštine kroz turizam, zdravstva, pametnog grada te zapošljavanja mladih. 

Novaković je tom prigodom predstavila i projekt Grada Dubrovnika koji se tiče revitalizacije austrougarske baštine „REVITAH”, a koji se priprema za prijavu na EU program Središnja Europa. Fokus projekta za dubrovačko područje je otok Lokrum i Maksimilijanov samostan. 

Također, dobrodošlicu u članstvo zaželio je aktualni predsjednik EURADA-e, g. Stanislaw Ginda koji je ujedno iskazao i interes priključenju projektu „REVITAH”.

Datum:
26.02.2016
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X