Dura
Novosti

Razvojne agencije Jadrana zajedno o projektima u Šibeniku

Razvojne agencije Jadrana zajedno o projektima u Šibeniku
Razvojne agencije Jadrana zajedno o projektima u Šibeniku
U zajedničkoj organizaciji Razvojne agencije Šibensko-kninske županije, PAP/RAC-a (Centra za regionalne aktivnosti programa prioritetnih akcija Mediteranskog akcijskog plana u Splitu) i Razvojne agencije Splitsko-dalmatinske županije 19. veljače 2016. godine održan je sastanak predstavnika razvojnih agencija obalnog područja Republike Hrvatske, a na kojem je ispred DURA-e sudjelovala direktorica Andrea Novaković kao jedina predstavnica s područja Dubrovačko – neretvanske županije.

Sastanak se održao u okviru projekta „MedPartnership – Integracija učinaka klimatske varijabilnosti i promjena u integralno upravljanje obalnim područjima” kojeg financira Svjetski fond za okoliš (GEF), a u okviru kojeg Šibensko-kninska županija i PAP/RAC iz Splita izrađuju „Obalni plan za Šibensko-kninsku županiju”(Plan).S posebnim osvrtom na Plan upravljanja obalnim područjem Šibensko-kninske županije te nacionalnu Strategiju upravljanja morskim i obalnim područjem (trenutno u procesu izrade), predstavnici agencija razgovarali su o intenziviranju suradnje te zajedničkim aktivnostima i projektima za održivi razvoj obale i otpornost područja na klimatske promjene.

Potrebno je, zaključili su sudionici sastanka, uz dublju integraciju prostornog i razvojnog planiranja pronaći kvalitetna rješenja za budućnost naše obale.

Datum:
26.02.2016
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X