Dura
Novosti

“PILOT IZLET” DURA-E I GRADA

“PILOT IZLET” DURA-E I GRADA

U sklopu novog projekta inovacija u turističkoj ponudi, u petak 8.travnja 2016. DURA u suradnji s Gradom Dubrovnikom organizira promotivni izlet koji za cilj ima zajedničko osmišljavanja novih itinerera.

Osim predstavnika Grada, DURA-e i TZ-a Dubrovnik pozivaju se i svi zainteresirani predstavnici putničkih agencija da se jave na info@dura.hr ili putem telefona na broj 638-236 ukoliko se žele pridružiti ovom “pilot izletu”. 

Cilj projekta je kreirati partnerstvo s onima koji žele razvijati ponudu koja će disperzirati turiste izvan povijesne jezgre.- Kako bismo pružili dobar primjer, organiziramo promotivni izlet s polaskom iz Grada preko Orašca i Majkova u kojima se zaustavljamo na tri punkta do Ravnog gdje će se posjetiti špilja Vjetrenica te dva eno-gastro objekta na stazi stare željezničke trase. Na povratku obilazimo lapidarij u Slanom i arboretum u Trstenom. Izlet će trajati od 9 do 17 sati što predstavlja samo jednu od mnogih mogućih kombinacija cjelodnevnih izleta. Lani je sličan izlet organiziran od strane TZ Grada Dubrovnika Rijekom dubrovačkom uz posjet ljetnikovcima, a Grad ovaj izlet unapređuje i uključuje od ove sezone i u DU Card – izjavila je Novaković.- Sve ovo je u skladu s misijom DURA-e da potiče ruralni razvoj. Pokrenuli smo jamstveno kreditni fond za ruralna naselja Grada koji bi trebao krenuti usvajanjem rebalansa proračuna kao i bespovratna sredstva za ulaganja na ruralnim područjima za OPG-ove, potom je tu i projekt Agribiznis, pokretanje lokalne akcijske grupe i savjetodavni centar za ruralni razvoj i slično. – naglasila je Andrea Novaković.Inače, u realizaciji ideje podršku su dale općine Dubrovačko primorje i Ravno.

Sljedeći tjedan će se na web stranica DURA-e i Grada Dubrovnika objaviti natječaj kojim će se pozvati svi zainteresirani subjekti u turizmu da kreiraju nove turističke izlete te će svi oni koji se uključe dobiti podršku Grada na način da će im se subvencionirati trošak prijevoza putnika, omogućiti logistika za prodaju izletničkih aranžmana kao i besplatna promocija takvih izleta.Natječaj će biti trajno otvoren tijekom cijele godine za one koji žele nuditi svoje usluge i van sezone.

Datum:
07.04.2016
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X