Dura
Novosti

Održana konferencija “CIRAZ 2016”

Održana konferencija “CIRAZ 2016”
Održana konferencija
“Konferencija „CIRAZ 2016: Harnessing Innovation to Drive Economic Growth – The Ron Brown Legacy” u organizaciji Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država i Hrvatske gospodarske komore održala se se 4. travnja 2016. u prostorijama Sveučilišnog Kampusa Dubrovnik na kojoj je sudjelovala i Andrea Novaković, direktorica DURA-e.

Glavna tema ovogodišnje konferencije bila je osnivanje Centra za industrijski razvoj Hrvatske koji ima za cilj unaprijediti suradnju znanstvenog sektora i gospodarstva. 

Premijer Tihomir Orešković je na konferenciji upozorio na zaostajanje Hrvatske u području inovacija, naglasivši da je stoga usvojena Strategija pametne specijalizacije (S3), koja otvara mogućnost povlačenja 664 milijuna eura iz Operativnog fonda za koheziju i konkurentnost za povećanje istraživačkog potencijala. 

Također, u sklopu konferencije održane su i dvije panel rasprave. U prvom panelu„Poticaj rastu konkurentnosti gospodarstva” raspravljano je na koji način hrvatsko gospodarstvo može postati globalno konkurentno. „Uloga inovacija u razvoju malih ekonomija” bila je tema drugog panela prilikom kojeg se raspravljalo o tome u kojoj mjeri inovacije mogu pridonijeti rastu konkurentnosti malih ekonomija kao što je Hrvatska. 

CIRAZ je osnovala Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Ministarstvom gospodarstva i Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti. Svrha je Centra poticanje gospodarskog razvoja kroz konkretno povezivanje gospodarstva i znanosti, kroz inovacije, istraživanje i razvoj. Projekt CIRAZ ima za cilj biti učinkovitim alatom za promociju inovativne i pametne specijalizacije. Unaprjeđivat će buduću suradnju Hrvatske i SAD-a kroz Ron Brown U.S.-Croatian Innovation Council, tj. savjet za razmjenu najboljih svjetskih praksi na području inovacija.

Datum:
07.04.2016
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X