Dura
Novosti

PUŠTENA U RAD VJETROELEKTRANA RUDINE

PUŠTENA U RAD VJETROELEKTRANA RUDINE
PUŠTENA U RAD VJETROELEKTRANA RUDINE
Svečanost otvorenja Vjetroelektrane Rudine održana je 26. travnja 2016. u Dubrovačkom primorju u Dolima. U rad je puštena vjetroelektrana Rudine instalirane snage 34,2 megavata s kojom su kapaciteti opskrbe električnom energijom iz vjetra u Hrvatskoj porasli za više od 10 posto. Ova 53 milijuna eura vrijedna investicija tvrtke RP Global opskrbljuje 19.000 kućanstava čistom energijom i ima veliki utjecaj na smanjenje emisije stakleničkih plinova, na godišnjoj razini od čak 25.700 tona emisije ugljikovog dioksida.

Svečanosti puštanja u rad vjetroelektrane ,uz predstavnike investitora, prisustvovali su čelnici lokalne samouprave, istaknuti stručnjaci iz energetske industrije kao i predstavnici međunarodnih financijskih institucija, a ispred DURAe su sudjelovale Andrea Novaković, direktorica i Ana Marija Pilato, stručna suradnica.

Datum:
27.04.2016
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X